Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Die onbewuste dingen die je relatie zo fijn maken

2 min
We hebben allemaal wel een lijstje van dingen bij een man die we aantrekkelijk of leuk vinden. Die kun je vaak zo opnoemen. Een bepaalde kleur haar, een talent dat hij heeft of omdat hij zo lekker kan koken. Maar er zijn ook talloze dingen in een relatie, die niet zo opvallen en die je relatie juist zo fijn maken. Het kan dat liefkozend schouderklopje zijn dat hij je geeft of als hij net wakker wordt. Het zijn die kleine, soms onopvallende momentjes samen, die ervoor zorgen dat je (soms onbewust) een hele fijne relatie hebt. Herken jij deze 4 dingen ook?

Hij luistert echt naar je

Wij vrouwen praten graag over van alles en nog wat. Het kan gaan over dat favoriete gerecht dat je toch snel eens wilt uitproberen tot aan de dagelijkse beslommeringen op werk. Op het moment dat jullie samen aan tafel zitten met een lekker glas wijn en wat eten, begin je vol enthousiasme te vertellen. Terwijl jij zo van het vertellen bent, besef je ineens dat het zo fijn is dat hij altijd naar je luistert. Hij laat je uitpraten en stelt vragen, nou net een eigenschap die je zo in hem waardeert. Heb je hem dat eigenlijk wel eens vertelt?

Hij vindt jou leuk zoals je bent, ook met je gekke trekjes

Misschien kun je je dat moment nog wel herinneren, die eerste ontmoeting met hem. Ondanks dat je je heel goed voelde en een prachtige nieuwe outfit gekocht, was je een tikkeltje zenuwachtig. Toch nam je je voor om helemaal jezelf te zijn. Met je gekke grapjes, die harde schaterlach en soms je timide kant. En daar is hij nou net op gevallen! Dus ja, hij vindt je zeker leuk met al je trekjes. Dat moet goed voelen, toch? Geniet er lekker van!

Hij bezorgt je een veilig en vertrouwd gevoel

Denk je soms wel eens dat het iets te gemakkelijk gaat? Het lijkt zo vanzelf te gaan; de gesprekken, het samenzijn, de stiltes. Het is er en het mag er allemaal zijn. Wij vrouwen vinden het prettig als we ons op ons gemak voelen bij een man. En andersom is dat natuurlijk ook zo. Dat je de ruimte voelt om helemaal jezelf te zijn en weet dat je alles kunt zeggen wat je denkt. Ook wanneer je even wat minder goed in je vel zit, als je bijvoorbeeld ziek of onzeker bent. Hij weet je altijd op te beuren, hij wilt je verzorgen of hij biedt een luisterend oor. Juist die momenten zorgen ervoor dat je weet wat je aan hem hebt. Koester dat! Soms staan we er te weinig bij stil. Het lijkt zo vanzelfsprekend te zijn, maar dat is het allerminst.

Hij geeft je de ruimte

Waar mannen het prettig vinden om soms hun eigen gang te gaan, zoals met vrienden een gezellige avond te hebben, vinden wij vrouwen dat net zo fijn. Even een avond uit met je vriendinnen en lekker lachen met elkaar. Of juist de behoefte aan een moment alleen zijn, jezelf terugtrekken op een zondagochtend met een boek en een goede kop koffie. Is daar in jullie relatie alle ruimte een begrip voor? Dan is dat echt wat waard! Elkaar de ruimte geven is zo belangrijk en dat maakt jullie quality-time des te leuker. Wanneer besef jij je dat je echt in je handen mag knijpen met jouw man? En spreek je dat dan ook wel eens uit? Die kleine, haast onopvallende eigenschappen, die je in hem zo waardeert mogen we best vaker ventileren. Het geeft hem een goed gevoel als je dat met hem deelt en het zal jullie relatie weer een boost geven. Happy love life! _________________________________ Lees hier alle blogs van Floor!
Reacties
Categorie├źn