Happy singles
Happy singles
2 min

Hij appt nooit als eerste: wat zegt dat?!

2 min
Je hebt een leuke man ontmoet, maar hij appt jou praktisch nooit, terwijl hij wel direct antwoord als jij hem appt. Herken je dat? Dat kan heel irritant zijn, omdat je niet precies weet waar je aan toe bent. Waarom doet hij dat eigenlijk? Dit zouden mogelijke redenen kunnen zijn!

Hij weet niet precies hoe jij erin staat

Mannen kunnen, net als vrouwen, heel onzeker zijn. Zeker als het een prille relatie of date-fase betreft, dat weten ze zich soms geen houding te geven. Hij weet niet precies hoe jij erover denkt en hij behoedt zichzelf tegen een blauwtje en reageert daarom liever op jouw appjes dan dat hij zelf de eerst stap moet zetten.

Hij speelt hard to get

Er zijn genoeg mannen die het leuk vinden om hard to get te spelen. Ze houden ervan om een beetje onbereikbaar te zijn en kijken graag wat jij doet om de eerste stap te zetten of om zijn aandacht te krijgen. En vaak werkt het ook nog, want veel vrouwen vinden het wel spannend als hij een beetje onbereikbaar lijkt.

Hij is heel druk

Sommige mannen zijn gewoon heel druk, bijvoorbeeld op hun werk en zetten het appen niet op de eerste plek. Dus met alles wat ze te doen hebben, komt het gewoon niet in hun hoofd op dat ze ook nog een berichtje moeten typen. Op het moment dat hij van jou een appje krijgt, wilt hij je natuurlijk niet laten zitten en dus schrijft hij direct wat terug. Enerzijds omdat hij jou niet wil negeren, anderzijds zodat dat gelijk uit z'n hoofd is en zijn to do lijstje niet nog langer wordt.

Hij wil niet te close worden

Een minder leuke reden kan zijn, dat hij het nog een beetje vroeg vindt om zulk intensief contact te hebben. Hij wilt het liever rustig aan doen en zoek het contact daarom niet heel intensief op. Wellicht wilt hij helemaal niet verder gaan met je of wilt hij het nog even aankijken welke kant het op gaat.

Hij wil je niet lastigvallen

Het kan ook zijn dat hij bang is om jou te storen. Wellicht dat eerdere dames erover geklaagd hebben dat hij teveel appt of hun lastigvalt tijdens werk of als zij bij vrienden was en daarom doet hij nu een stapje terug. Eigenlijk heel lief gedacht vanuit hem dus.

En nu?

Er zijn dus best veel mogelijkheden waarom hij jou niet zo vaak uit zich zelf appt. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het niet per definitie zo dat hij jou niet leuk vindt. Dus het is zonde om hem om die reden af te schrijven. Je kunt wel een tijdje iets meer laid back doen en hem de eerste stap laten zetten. Dan kun je kijken hoe dat uitpakt en of dat voor jullie werkt. Als je merkt dat het daardoor dood bloed, kun je of je conclusie trekken en heeft hij waarschijnlijk niet voldoende interesse in meer contact. Anderzijds kun je het ook gewoon bespreekbaar maken, maar dan niet met een verwijtende of controlerende toon, maar eerder vanuit interesse. Bijvoorbeeld door te vragen 'of hij niet zo van het appen is' of door hem te vragen 'hoe vaak hij jou zou willen spreken of afspreken'. Een goede relatie valt of staat immers met goede communicatie, dan kun je daar maar beter op tijd mee beginnen. Toch?!
Reacties
Categorie├źn