Happy singles
Happy singles
2 min

Hoe maak jij contact met mannen?

2 min
Misschien is het de overgang van winter naar voorjaar of het hangt gewoon in de lucht: Jij hebt zin in iets nieuws. Je liefdesleven kabbelt rustig voort, maar echt spannend wordt het niet. Soms heb je van die periodes waarbij het lijkt alsof heel veel vrienden in je omgeving moeiteloos in contact komen met leuke mannen. Ze daten, hebben plezier en weten ogenschijnlijk heel goed hoe ze moeten flirten. Jij daarentegen schijnt er wat meer moeite mee te hebben. Herkenbaar? Bij het uitgaan kan het in contact komen met mannen soms lastig zijn. Je weet je niet helemaal een houding te geven of je vindt het spannend als de persoon waar jij een oogje op hebt naar jou toe stapt voor een praatje. Wat kun je hier aan doen? En vooral, hoe kun je zorgen dat je plezier hebt in contact maken met mannen, zonder daarbij te twijfelen aan jezelf?

Creëer je daily flirtmoment

Het kan zijn dat als je op stap gaat, je makkelijker contact hebt met mannen dan in het dagelijks leven. Gewoon een praatje, flirten of wat oogcontact wanneer je hem aan de bar ziet staan. Het zijn vaak van die kleine dingen, die je in het dagelijks leven niet altijd durft. Maar met een biertje op gaat het allemaal wat makkelijker en durf je de rem eraf te halen. Toch zijn die kleine contactmomenten stiekem het allerleukst. Ook doordeweeks kun je die momentjes best vaker proberen op te zoeken. Stel dat je wekelijks bij dat ene koffiezaakje aan het werk gaat en je spot daar toevallig ook elke keer een man waar je nieuwsgierig naar bent of je ziet een leuke jongen in de trein. Maak dan eens een praatje of flirt met hem doormiddel van oogcontact. Misschien gaat hij er wel op in en je weet nooit waar dat op uit kan lopen.

Geloof in jezelf

Flirten hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, alleen creëer je zelf allemaal gedachten die jou onzeker maken. Zo kun je jezelf gaan vergelijken met andere vrouwen in de kroeg en hen hoger inschatten in dan jezelf. Doe het niet! Concentreer je op jezelf en op dat moment. Geniet ervan dat je je lievelingsoutfit outfit uit de kast hebt getrokken, dat je kapsel uitermate sexy is en dat die nieuwe lippenstift jou een boost geeft. Zodra je dat echt gelooft, zul je merken dat je ogen gaan stralen en dat je met deze energie vanzelf leuke mannen aantrekt.

Toon lef en leef!

Maar laten we er niet helemaal omheen draaien, flirten is soms ook gewoon doodeng. Een praatje aanknopen met een grappige en praatgrage man lukt misschien nog wel, maar op het moment dat er een George Clooney look-a-like binnenkomt verstijf je en lijkt het net alsof je aan de grond genageld staat. Hoe spannend het ook is, soms helpt het om de situatie te relativeren. Wat is het ergste dat kan gebeuren? Juist, dat hij geen interesse heeft. En is dat nou zo erg? Er zijn tenslotte nog zoveel meer mannen. Laat het niet afhangen van die ene man en als je het niet probeert dan weet je het nooit. Dus hup, trek de stoute schoenen aan en knoop een praatje aan met diegene waar je anders niet op af durft te stappen. Gewoon je pokerface op, glimlachen en je komt een heel eind. De meeste mannen waarderen het juist enorm als vrouwen een eerste stap zetten. Op welke manier sta jij in verbinding met mannen? Maak je makkelijk contact of wacht je af tot hij op jou afkomt? _________________________________ Lees hier alle blogs van Floor!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën