Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

5 bekende relatiemythes die we kunnen ontkrachten

2 min
Je kent de verhalen en oneliners die altijd rondgaan over het hebben van een relatie. Het moet zus en zo en als je niet aan dat plaatje voldoet is je relatie gedoemd te mislukken. Maar is het niet zo dat er vele verhalen zijn die misschien helemaal niet waar zijn? Vandaag ontkrachten wij 5 bekende relatiemythes.

1. Je partner moet je beste vriend zijn

Het kan zo zijn dat je partner je beste vriend is, maar het is juist gezond om voor verschillende emotionele relaties, verschillende personen te hebben. Met je partner deel je verliefde en vertrouwde gevoelens, deel je de lakens, maar het is ook goed om er andere 'beste' vrienden op na te houden. Diegene met wie je enorme passie deelt voor een bepaalde hobby of diegene met wie je goed kunt praten over dingen des levens. Het hebben van zo'n relatie met je partner is alleen maar fijn, maar dat mag geen andere vriendschappen in de weg staan.

2. Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger

In principe hoeft iemand die vreemdgegaan is niet per definitie een 'vreemdganger' te zijn. Het kan zo zijn dat deze persoon jaren trouw is geweest en door het missen van passie of liefde binnen zijn of haar relatie, verkeerde keuzes maakt. Dit praat het natuurlijk niet goed, maar het hoeft niet perse iets te zeggen over een terugkerend gedrag. Afhankelijk van de stappen die worden gemaakt om het goed te krijgen, zoals bijvoorbeeld relatietherapie, kan het bij een incident of periode blijven.

3. Wees altijd eerlijk tegen elkaar

Ken je die mensen die zeggen: "Ik ben gewoon eerlijk". Ja, dat begrijpen we wel, maar soms zit niet iedereen op jouw mening te wachten. Het is soms beter om jouw mening voor je te houden omdat de waarheid, of liever gezegd 'jouw waarheid', misschien wel kwetsend is. Natuurlijk moet je geen grote geheimen achterhouden, maar als het voor de ander of voor jullie als koppel beter is, mag je soms best wat kleine dingen voor jezelf houden.

4. Flirten met een ander, betekent dat je niet happy bent in je relatie

Flirten is een gezonde bezigheid en zegt niet perse iets over het op zoek zijn naar een andere partner. Mensen zijn sociale dieren en onschuldig flirten hoort er eigenlijk wel een beetje bij. Op het moment dat het flirten serieuze vormen gaat aannemen of niet bij een eenmalige actie blijft, dan moet je serieus praten over jullie relatie. Dan zit daar iets mis. Maar een keertje in een kroeg een blik uitwisselen met een ander, let it go.

5. Slechte seks is de killer van je relatie

Je hoeft een relatie bij slechte seks echt niet direct op te geven, want er is namelijk genoeg wat je zelf kunt doen om dit te verbeteren. Het hebben van goede seks gaat vooral om weten wat je lekker vindt en goede communicatie. Zeg de ander wat je fijn vindt en wat je zoekt en experimenteer met elkaar. Net als bij andere obstakels in je relatie is het iets om aan te werken dus gooi niet zomaar die handdoek in de ring.
Reacties
Categorie├źn