Happy singles
Happy singles
1 min

Van perfect plaatje naar real-life maatje

1 min
Online daten lijkt soms wel een droomwereld. Je ziet veel mannen met sixpack, mooie modellen of heerlijke surfdudes. Van die mannen waar je in je dromen vast wel raad mee weet. Maar dat blijft voor velen een fantasie. Hoe zit het eigenlijk met onze vleeskeuring in het echte leven?

Perfecte plaatje

Online lijkt het wel alsof het swipen naar rechts alleen gebeurt bij 100% perfectie. We tekenen voor een wensenlijstje die we helemaal kunnen afstrepen als we het voor het zeggen hebben. Maar eerlijk, we weten ook dat een wensenlijstje vraagt om problemen. Kleine oneffenheden als een te grote moedervlek of een plukje haar dat verkeerd zit bij de man, kan bij sommige vrouwen al een no-go betekenen. Betekent dat dan, dat het perfecte plaatje belangrijker is dan een real-life maatje?

Pretty perfect?

Het kan gebeuren dat je in real-life geconfronteerd wordt met een date die niet voldoet aan jouw standaard. Menig wensenlijstje bestaat eerder uit sixpacks, drie-dagen-baardjes dan uit handicaps of andere onvolkomenheden. Maar stel, je date iemand en diegene blijkt er in het echt toch iets anders uit te zien dan online. Zou dat dan een reden zijn om iemand af te schrijven? Misschien wel eeuwig zonde. We zijn ten slotte allemaal mensen. Mensen met aardigheden en eigenaardigheden!

Online versus real-life

Tegenwoordig gaat daten vaak over het perfecte plaatje, de perfecte partner vinden. Ook in reclames zie je de meest hete hunks, waar je niks op aan te merken hebt. Maar is dat wel wat wij willen zien? Wordt er op deze manier niet te veel geromantiseerd? Want afknappen op kleine onnozele dingen doe je dan al snel. Misschien is het tijd om te minderen met wensenlijstjes, vooroordelen en perfecte plaatjes. Deal met datgene wat er is. Verhip dan krijgen we een real-life-lijstje! _________________________________ Lees hier alle blogs van Floor!

Foto: Nata Sdobnikova

Reacties
Categorieën