Happy singles
Happy singles
1 min

Chatten via online dating-app; een grote domper

1 min
Het is weer zover. Je hebt even tijd en zin om op één van de dating-apps te kijken. Tinder, heb je al snel in de gaten, is een hopeloze zaak. Je swiped alleen maar naar links. Er zit momenteel even niets voor je bij. Gelukkig is er dan nog Happn. Vol verwachting kijk je of je daar nog leuke mannen bent tegengekomen. Verhip! Je hebt een match, en nog wel met een leukerd ook. Dat wordt kletsen, denk jij!

Gesprek komt van éen kant

Enthousiast ben jij diegene die het gesprek start. Een simpel ‘Hoi’ kan soms al genoeg zijn. Binnen vijf minuten stuurt hij een ‘Hey’ terug en het leuke chatten kan beginnen. Je bent benieuwd hoe zijn dag was. Waar jij misschien een lang, gedetailleerd verhaal verwacht, stuurt hij enkel een ‘prima’ als antwoord terug. Why!?

Kan het nog korter?

Met een open vraag doe je toch weinig verkeerd zou je denken? Toch gebeurd het met enige regelmaat dat mannen bij een open vraag nog steeds heel kortaf reageren. Dit werkt jou op je zenuwen omdat je uit bent op een interessant gesprek, die je zo snel mogelijk wilt kunnen voortzetten in de kroeg.

Graag of niet

De chatsessie blijf je toch voortzetten. Hij geeft tenslotte antwoord op je vragen en jij kunt je nieuwsgierigheid niet bedwingen en vuurt allerlei vragen op hem af. Zo krijg je in korte tijd toch nog wel aardig wat informatie uit hem. Over waar hij werkt, wat hij graag drinkt en wat hij graag doet in zijn vrije tijd bijvoorbeeld.

Wat weet hij eigenlijk over jou?

Maar dan kom je ineens tot een besef. Wat weet hij nou eigenlijk over jou? Je scrollt snel door het gesprek heen maar je komt al snel tot de conclusie dat jíj steeds degene bent die vragen stelt. Hij geeft netjes antwoord maar daar blijft het bij. Waar is het hem eigenlijk verder om te doen? Vraag jij je dan opeens hardop af ..

Cold turkey

Van dat eerdere enthousiasme is nu weinig over. Je krijgt het idee dat hij helemaal niet nieuwsgierig is naar jou. Maar hoe kan dat? Wil hij helemaal niet van je weten waar jij blij van wordt? Naar welke kroegen je graag gaat of welke boeken je leest? Ineens kom je weer in de realiteit. Die online dating-apps zijn leuk voor even maar echt heel serieus moet je het toch niet altijd nemen. Echte, waardevolle, gesprekken voer je misschien toch in real-life. Hallo detox periode! _________________________________ Lees hier alle blogs van Floor!
Reacties
Categorieën