Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Je grenzen aangeven in bed; zo doe je dat!

1 min
Na een gezellige avond besluit je met elkaar mee naar huis te gaan. Na het riedeltje 'ik fiets wel even met je mee tot nog even een kopje thee blijven drinken', beland je uiteindelijk bij elkaar in bed. Wat jou betreft blijf het bij wat hand- en spandiensten en hoeft 'het' niet perse te gebeuren. Maar... hoe maak je hem dat duidelijk? Subtiel?

Just say it!

Als je gewoon je grenzen aangeeft en hem duidelijk maakt dat je dit (nog) niet wilt, is dat natuurlijk meteen helder. Dit lijkt dan ook het meest voor de hand te liggen. Echter, je moet hier wel het type voor zijn die hem makkelijk de halt toe roept. Een 'Nee' of 'Doe maar even niet', zou hier in feite al moeten volstaan.

Non verbaal

Op het moment dat jij aanvoelt dat hij het wil gaan doen, maak je hem non verbaal subtiel duidelijk is dat dit niet jouw bedoeling is. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door zelf initiatief te nemen en de leiding nemen in hetgeen wat je wel wilt. Meestal wordt die hint dan wel begrepen.

Met een smoes

Ben jij van nature niet heel assertief? Dan kun je altijd nog een smoes gebruiken; Ik ben ongesteld, ik moet weg want ik zou thuis slapen, ik hoor iemand of wacht ik word gebeld. Meest is het moment dan wel weg en de spanning ook.

Onthoud: Jij bent de baas

Wees duidelijk in wat jij wilt op wat voor manier dan ook. Kies een manier die bij jou past, maar doe nóóit iets tegen je zin in. Jij bent de baas over je lichaam, jij bepaalt dus ook wat er gaat gebeuren. Of hij dat nou leuk vindt of niet. Wees niet bang dat hij je daarna zal afwijzen, want iemand die je daarop afwijst is niet de moeite waard en vindt jou blijkbaar ook niet de moeite waard. Heb respect voor je eigen lichaam en je zult zien dat de meeste mensen er ook respect voor hebben dat jij je grenzen aangeeft.

Foto: Flickr - Mysi

Reacties
Categorieën