Tussen de lakens
Tussen de lakens
2 min

Waarom je op vakantie betere seks hebt!

2 min
Gaan jullie vaak op reis? Dan is de kans groot dat je een spetterend seksleven hebt! Waarom? Dat lees je hier.

Meer ontspannen

Als je eenmaal geïnstalleerd bent op je vakantieplek word je helemaal zen. Zelfs als je aan het backpacken bent, hoef je je niet druk te maken om de dingen die je thuis moet doen en kun je opgaan in het moment. Daardoor zul je meer ontspannen zijn, wat ten goede komt aan je seksleven.

Geen buren

Heb je thuis altijd het gevoel dat je een beetje zachtjes moet zijn voor de buren? Op vakantie niet! En mochten ze jullie horen, hierna ga je ze waarschijnlijk toch nooit meer zien. Bye bye.

Leuke dingen doen

Op vakantie hoef je eigenlijk alleen maar te doen waar jullie zin in hebben. Even geen trek in dat museum, maar wel in een lunch bij dat schattige strandtentje? Do so! Van leuke dingen doen word je blij en deze dosis geluk kun je 's avonds weer inzetten in bed.

Veel bloot

Meestal ben je op vakantie bloter dat thuis. Tenzij je op wintersport gaat natuurlijk, maar anders loop je vaak in een bikini of topje rond. Je blote lichaam zal je een vrij gevoel geven en zet je eerder aan tot intimiteit, dan dat je je eerst je sjaal, trui, shirt, ondershirt en wollen sokken uit moet doen.

Romantiek

Wapperende palmbomen, azuurblauwe zee, cocktails, ondergaande zon en flirterige jurkjes? Tja, de zwoele omgeving brengt jullie natuurlijk in no time in een romantische stemming.

Nieuwe prikkelingen

Op vakantie krijg je veel nieuwe prikkelingen; je hebt een nieuwe slaapplek, nieuw uitzicht, nieuwe supermarkt, restaurantjes, taal, omgeving etc. Deze nieuwe impulsen geven je hersenen een signaal van lichte opwinding, dat (onbewust) weer aanzet tot het hebben van seks. Je ervaart immers dat gevoel van opwinding -arousal- al.

Quality time

Eindelijk hebben jullie weer eens uitgebreid tijd voor elkaar. Geen werk, geen verplichtingen maar gewoon lekker samen. Je zult zien dat je weer in goede gesprekken belandt en weer even met z'n tweeën de tijd hebt om je toekomstplannen door te spreken. Wedden dat je ineens weer ontdekt wat je allemaal zo leuk vond aan hem!

Temperatuur

De temperatuur helpt natuurlijk ook een handje mee. Als het warm is, voelen wij ons aangenaam. En als je je goed voelt, kun je je eenvoudiger overgeven aan je lief. Want zeg nou zelf, als je zit te bibberen van de kou, dan heeft toch niemand zin om z'n kleding uit te trekken?!

Geen dagelijkse sleur

Word jij thuis ook opgeslokt door schoonmaken, werk, sport, koken, administratie en andere verplichtingen? Hier niet! Je hebt geen last van alle dagelijkse beslommeringen die je passie de kop in drukken en waant je weer even helemaal vrij!

Thuis het vakantie gevoel creëren!

Bovenstaande redenen zijn wellicht niet verrassend, maar wel goed om even bij stil te staan. Zijn er niet een aantal dingen die je thuis ook toe kunt passen? Ga samen op zoek naar nieuwe prikkelingen door leuke dingen te doen, probeer zo min mogelijk in een sleur van verplichtingen te belanden en ga zo nu en dan samen een hapje eten om eens lekker de tijd te hebben om je dromen en toekomstplannen te bespreken. Je zult zien dat dit goede uitwerkingen heeft op je libido. Ga je voorlopig nog niet op vakantie? Dan kun je ook eens een avond samen fantaseren over de reizen die jullie willen gaan maken of de ander verrassen met een leuk hotelletje. Zo kun je toch op een makkelijke manier vergelijkbare emoties en een gevoel van vrijheid ervaren!

Foto: Shutterstock - Wolffman-K

Reacties
Categorieën