Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Deze 5 etenswaren zijn echte moodkillers!

1 min
We hebben al eerder geschreven over lustopwekkend eten (top!), maar vandaag een opsomming van etenswaren dat juist echte moodkillers zouden zijn. Good to know. Schrijf je mee?

Kaas

Oh oh oh, wat zijn we er gek op. Helaas is kaas niet goed voor je libido. Het koemelk kan de productie van je eigen hormoonhuishouding in de war brengen zoals de productie van oestrogeen, progresteron en testosteron. Het binnenkrijgen van xeno-oestrogenen (oestrogenen dat uit o.a. voedsel komt), zou kunnen bijdragen aan seksuele disbalans.

Munt

Totaal onverwacht, maar munt schijnt ook niet goed te zijn voor je seksdrive. Hoewel het munt in bijvoorbeeld kauwgom een slechte adem kan voorkomen (handig!), produceert het menthol wat weer een negatief effect op je libido heeft. Tja, elk voordeel heeft z'n nadeel.

Frietjes en ander vet eten

Helaas zijn ook de frietjes en ander gefrituurd eten ook echte romantiek killers. De transvetten waaruit het frituurolie bestaat verlaagt het testosteronspiegel en kan zelfs leiden tot minder goede zaadproductie bij mannen. Dus wil jij een gezellige nacht tussen de lakens, dan kun je dat frietje mayo met kroket beter laten staan.

Kunstmatige zoetstoffen

Wanneer je probeert af te vallen, ben je al gauw geneigd om over te stappen op de light producten. Maar juist het aspartaam dat in veel van deze producten verwerkt zit, kan hoofdpijn, depressie en slapeloosheid veroorzaken. Bovendien zorgt dit aspartaam ervoor dat het de neurotransmitter dopamine -wat noodzakelijk is voor seksuele prikkelingen- negatief kan beïnvloeden.

Koffie

Hoewel een kopje koffie je gelukshormoon kan aanwakkeren, zorgt teveel koffie weer voor de aanmaak van stresshormonen zoals cortisol. Het werkt stress en hormonale disbalans in de hand, niet echt goed voor je seksleven dus!

Bron: MyHealthTips Foto: Flickr - Skånska Matupplevelser

Reacties
Categorieën