Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Wanneer je als vrouw een laag libido hebt

1 min
Wanneer je met intieme problemen kampt, is het niet voor iedereen even eenvoudig om daarover te praten. Eén van die problemen kan het hebben van een laag libido zijn. Wanneer spreken we eigenlijk over een laag libido en is dat erg? En wat kun je er eventueel zelf aan doen?

Vrouwelijke seksdrive

Het schijnt dat de vrouwelijke seksdrive een piek geeft tussen het 30ste en 40ste levensjaar. Kijkende naar de statistieken over slaapkameractiviteiten wanneer je een relatie hebt, wordt er aangegeven dat de meeste stellen ongeveer 4 keer per week intiem zijn, maar over de jaren afneemt tot 1 a 2 keer per week. Als jij een keer een week een laag libido hebt, is dat helemaal niet gek. Wanneer je een periode druk bent of je opeens wat minder zelfverzekerd voelt, oefent dat direct invloed uit op je gemoedsrust en seksdrive. Maar wanneer je structureel geen zin hebt en nog steeds een goede relatie hebt, zou je libidoboosters kunnen overwegen.

Hoe werken libidoboosters?

Als je overweegt om een libidobooster te proberen, dan zit je natuurlijk met veel vragen. Welke middel moet je kiezen en hoe werken ze precies? Omdat veel factoren het libido beïnvloeden kan het lastig zijn om in één keer het juiste middel te vinden. Uit recent onderzoek van ShytoBuy kwam naar voren dat er binnen Europa de meeste natuurlijke libidopillen worden verkocht.

Wat zit er in deze natuurlijke libidopillen?

Veel mensen zien een laag libido niet als een gezondheidsprobleem, dus willen er niet voor naar de dokter. Een alternatief daarvoor is om met natuurlijke voedingssupplementen het libido te verhogen. Deze kun je op het internet bestellen. Maar welke ingrediënten kom je dan zoal tegen in deze natuurlijke libidopillen? Ginkgo Biloba In een onderzoek van ShytoBuy zijn de ingrediënten van de bestsellers naast elkaar gelegd. Opmerkelijk was dat in bijna alle producten Ginkgo Biloba bevat, dit komt van originele uit China maar staat bekend als Japanse tempelboom. De zaden worden in China en Japan als delicatesse beschouwd en worden er tal van heilzame werkingen aan toegeschreven. Ginseng Het tweede veelvoorkomende ingrediënt in natuurlijke libido supplementen voor vrouwen is Koreaanse Ginseng. Dit ingrediënt is ook afkomstig uit Azië en werd vroeger in medicijnen gebruikt. Naast het verhogen van het libido en de vruchtbaarheid, wordt erover gezegd dat het meer energie kan geven en minder stress. Damiaanblad Ook een veel voorkomende ingrediënt is Damiaanblad. Dit Zuid-Amerikaanse blad werd vroeger door de Maya’s al gebruikt door haar stemming verhogende werkingen. Vitaminen en valeriaan Tot slot zien we een hoop vitaminen terug in de deze pillen. Al met al draait het om voldoende vitaminen, ingrediënten die je rustig maken (denk hierbij aan het bekend ingrediënt valeriaan) en een ingrediënt dat je energieniveau kan verhogen. Welke producten het beste werken, lijken per persoon te verschillen. Testen is de enige optie. Succes!

Foto: Shutterstock Dit betreft een advertorial

Reacties
Categorieën