Happy singles
Happy singles
1 min

Wat als je vriendinnen meer aandacht krijgen van mannen?

1 min
Feestjes, borrels of gewoon een drankje op het terras. Je doet het met enige regelmaat. Vooral nu in de zomer vind je het gezellig om met een clubje vriendinnen gezellig uit te gaan. De laatste tijd valt je plots wel iets op. Zodra een man met een van jullie een praatje aanknoopt blijkt dat het altijd je vriendinnen zijn die aangesproken worden. Natuurlijk meng je jezelf wel in het gesprek, maar toch. Er begint iets bij je te knagen. Niet zo gek ook, hallo! Jij wilt ook wel eens het idee krijgen dat een man jou ziet staan.

Incidenteel

Als het eens een keer gebeurt dat jij niet gezien wordt door een man, prima. Kan gebeuren toch? Je maakt er geen groot issue van en ziet er de positieve kant van in. Immers, het ‘grote’ werk wordt al voor je opgeknapt. De koetjes en kalfjes praat is al door je vriendinnen gedaan. En dan kan jij moeiteloos inhaken. Biertje erbij en proost op een gezellige avond met die ogenschijnlijk interessante gozer.

Frustratie

Gebeurt het vaker? Stiekem begin je aan jezelf te merken dat die stapavondjes met vriendinnen heel gezellig zijn, maar ergens zit een gevoel dat je niet kunt plaatsen. Er wringt blijkbaar iets. Maar wat? Wanneer je voor de zoveelste keer merkt dat mannen jouw vriendinnen blijkbaar interessanter vinden, raak je toch lichtelijk gefrustreerd. Een vervelend, onzeker gevoel maakt zich van jou meester. Frustrerend is het zeker wel. 'Wat is er mis met mij?', vraag je jezelf hardop af.

Koester jouw eigenheid

Die onzekerheid, frustratie en twijfels zijn helemaal niet zo gek. Tuurlijk, het is vrij logisch dat je, door het meemaken van een aantal van dit soort ervaringen, gaat twijfelen aan jezelf. Maar bedenk dan óók dat negatieve gedachten over jezelf, jou sowieso niet gaan helpen. Blijf die leuke vrouw die je altijd al was, want iedereen is uniek en heeft zijn mooie en minder mooie kanten. Eens zal er een vent zijn die alles aan jou geweldig vindt en je de aandacht geeft die je verdient.

Realiteit

En eerlijk: als je die situaties in de kroeg, de vele shotjes en de nietszeggende gesprekken nog eens zou kunnen overdoen, zou je het doen? Waren die mannen echt wel zo leuk? Of denk je achteraf: my god, die mannen waren überhaupt niet mijn types. En voila, als je tot dat besef komt, lacht de wereld je weer toe. Wanneer staat de volgende girls-night-out op de planning?
Reacties
Categorieën