Tussen de lakens
Tussen de lakens
2 min

Dit is dé manier om een sexy foto te maken!

2 min
Soms is het leuk om een sexy foto te maken van jezelf. Gewoon om deze te hebben (nu je zo lekker in je vel zit) of om te versturen naar je partner. Maar, een naakte foto is niet per definitie sexy en een sexy foto hoeft ook niet perse naakt te zijn. Omdat het maken van goede foto's best lastig kan zijn, willen wij je hiervoor graag wat instructies geven die je hopelijk op weg helpen!

1. Looks

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je er zelf goed uitziet, zodat je in ieder geval zelf een goed gevoel hebt en dat ook kunt uitstralen in de foto. Doe mooie kleding aan zoals een (avond)jurk, een oversized overhemd van je partner die je half open knoopt en zonder er iets onder aan te hebben of alleen wat pikante kleding zoals een lingerie setje of jarretels. Doe iets aan waar jij je goed bij voelt en laat je door dit setje inspireren voor de rest van de foto. Zorg vervolgens dat je haar goed zit (maak er bijvoorbeeld krullen in) en doe wat mooie maar niet te overdreven make-up op.

2. Entourage

Kies vervolgens de setting waarin je de foto wilt maken. Ga je voor je bed, een selfie voor een grote spiegel, de badkamer of een andere plek.. it's your call. Maak de entourage van de foto spannend door gebruik te maken van attributen die de foto versterken. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een champagnefles, bloemen, een kanten kleedje die je over je (half) naakte lichaam drapeert, bunny oren of een sexy oogmasker. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

3. Ontdek jouw beste hoek en pose

Een echt model heeft uren en uren de tijd gehad om een bepaalde 'look' te perfectioneren, dus het heeft geen enkele zin om je daarmee te vergelijken. Toch is het wel handig om wat oefening te hebben, zodat je kunt ontdekken wat jouw beste hoek en pose is. Hoe kom jij het beste uit de verf? Neem daarvoor veel verschillende houdingen aan, je kunt deze ook testen voor een spiegel. Ook moet je veel gezichtsuitdrukkingen proberen, voordat je weet wat mooi is. Dus wellicht voelt het onnatuurlijk en een beetje ongemakkelijk aan, maar oefening baart kunst. Maak dus gewoon veel foto's, totdat je de perfecte foto vindt.

4. Tips en voorbeelden zoeken

Tegenwoordig is het internet je grootste vriend, dus ook in het geval van voorbeelden vinden. Je bent immers geen professional (nemen we even aan), dus wat heeft het voor zin om zelf het wiel uit te gaan vinden? Spit heel Pinterest door om leuke ideeën te verzamelen en deze kun je gewoon een beetje gaan nabootsen in jouw eigen thuissetting.

5. Het licht

Een foto valt of staat met goed licht. Nou ben jij natuurlijk geen professionele fotograaf, dus een heel lichtset heb je niet thuis staan. Probeer daarom creatief te zijn. Hoe donkerder de ruimte, hoe lastiger het is om een mooie en scherpe foto te maken. Maak zo veel mogelijk gebruik van daglicht, die je op je lichaam laat schijnen. Pas daarbij wel op dat de buren niet mee kunnen kijken, dat zou vervelend zijn. Je kunt eventueel gebruik maken van een spiegel om dit licht te versterken of een grote spiegel in de buurt van je raam zetten, zodat je via het raam en via de spiegel het licht kunt vangen.

6. Houd het spannend

Ken je de uitspraak 'less is more'?! Die gaat in dit geval zeker op. Als je compleet naakt en full body op de foto gaat, valt er weinig meer te gissen. Dus zorg ervoor dat de foto de fantasie prikkelt en iets te wensen overlaat. Je kunt bijvoorbeeld wel blote huid laten zien, maar dan een gedeelte van je lichaam fotograferen of je pikante lichaamsdelen een beetje bedekken met kant. Andere ideeën zijn harde tepels door een t-shirt vastleggen of je hand op de rand van je tepel leggen waardoor je de tepel net niet ziet. Wees creatief en maak er jouw feestje van! Succes!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën