Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Sekssleur? Dit kun je eraan doen!

1 min
In het begin van je relatie spatten de vonken er vanaf. Niet alleen wanneer jullie elkaar zien, maar ook tussen de lakens. Je kunt niet van elkaar afblijven en alles is spannend. Helemaal logisch, zo moet het ook. Een gevolg is wel dat je in de loop van de jaren de frequentie, maar waarschijnlijk ook de spanning van de seks ziet afnemen. Het is immers niet nieuw meer. Dat is in principe geen probleem, maar je wilt natuurlijk niet in de zo genoemde sekssleur terecht komen. Hierover geven wij je vandaag tips.

Het spontane gaat eraf

Waar je in het begin niet van elkaar af kon blijven, gaat die spontaniteit er in de loop van de jaren af. Als je de ander bloot door het huis ziet lopen herinnert je dat weer even aan de geslachtsdelen van de ander, maar er spontaan bovenop duiken gebeurt niet vaak meer. Jullie hebben een druk leven met werk, sociale activiteiten en misschien zelfs kinderen. Dus het zal vaker voorkomen dat jullie samen op de bank tv kijken of vroeg in slaap vallen, dan dat je nachten seksend doorhaalt. Tuurlijk vinden jullie het belangrijk, maar toch geef je er geen prioriteit aan.

Normale gang van zaken

Voordat je in paniek Google op z'n kop zet of gaat twijfelen aan de relatie, willen we gezegd hebben dat dit er bij hoort. Dus no worries. Als jullie lekker in je vel zitten dan zal de seks ervan profiteren, maar als jullie moe, gestrest of somber zijn dan haal je de één keer per week niet eens. Je hoeft hiervoor niet naar een andere partner op zoek te gaan, het is namelijk de normale gang van zaken dat je libido stabiliseert. Dus het zal keer op keer gebeuren, dat zegt niets over hoe fijne relatie jullie hebben.

Bewustwording en actie

Betekent dit dat je achterover kunt gaan leunen en het allemaal kunt laten versloffen? Nee, dat ook weer niet. Het is wel belangrijk om hier bewust van te worden en in actie te komen. Je moet er wel een bepaalde regelmaat in houden, zelfs al heb je niet altijd zin om te starten. Als je eenmaal bezig bent, zul je zien dat het vanzelf leuk wordt!

Zo doe je dat!

Zet de seks weer op de agenda. Plan een avondje vrij waarin jullie samen tijd voor elkaar maken. Of profiteer ervan als jullie en keer vroeg in bed liggen of in het weekend lang blijven uitslapen. Het klinkt misschien een beetje gedwongen en ongemakkelijk, maar daar moet je je even overheen zetten. Begin gewoon met elkaar te knuffelen, terwijl je een lekker muziekje opgezet hebt en er een kaarsje brand. Zo wordt je vanzelf ontspannen en zo kun je langzamerhand in de stemming komen. Daar is even tijd voor nodig. Je zult merken dat je na verloop van tijd vanzelf opwarmt en zin in seks krijgt. Just go for it & have fun!

Foto: Pexels

Reacties
Categorieën