Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Seks om zwanger te worden: Zo pak je dat aan!

1 min
Op het moment dat jullie besluiten om voor een kleintje proberen te gaan, komt er vaak een bepaalde druk op de seks te liggen. In het begin misschien nog niet, maar hoe langer je aan het proberen bent, hoe meer je aan het timen bent en hoe minder ontspannen het allemaal is. Nu je eenmaal de beslissing hebt gemaakt, wil je stiekem zo snel mogelijk zwanger worden. Maar hoe dan? Deze tips helpen je mogelijk op weg!

Ovulatiedatum

Als je graag zwanger wilt worden, dan kun je je ovulatiedatum in de gaten te houden. Daarmee weet je op welke dagen jij het meest vruchtbaar bent. Je kunt dit zelf timen (met bijvoorbeeld een app), maar er zijn ook testen voor te krijgen bij de drogist. Die geven precies aan wanneer je gas moet geven. Jouw piek zit op de dag van de ovulatie en in de twee dagen daarvoor.

Welke standjes om zwanger te worden?

Er wordt veel geschreven over bepaalde standjes in combinatie met zwanger worden. Feit is dat je het nooit precies weet en het belangrijkste is dat de seks ontspannen en fijn blijft tussen jullie. Het is (natuurlijk) wel belangrijk dat de man klaarkomt tijdens de seks. En als we dan logisch nadenken dan is het makkelijker als het zaad eenvoudig bij de baarmoeder kan komen, dan dat het er gelijk uitloopt. Dus je zou kunnen zeggen dat je met een staand standje of als de vrouw bovenop zit misschien minder kans maakt. En blijf na het vrijen even liggen, zodat het zaad niet gelijk de vagina weer uitloopt. Dat wil niet zeggen dat anders je geen kans maakt op een zwangerschap, maar misschien kun je het daarmee nog meer positief stimuleren.

Genieten!

We zeiden het hierboven al even, maar het is echt belangrijk om te genieten van de seks die jullie hebben. Ook al dient het op dat moment vooral als doel om de kinderwens invulling te geven. Niet alleen is het goed voor de intimiteit en het behouden van een ontspannen relatie, maar als je echt geniet van de seks zou het ook positief bijdragen aan de zwangerschapskans. Het schijnt namelijk dat wanneer je als vrouw goed vochtig bent, dat een goede omgeving is voor het zaad. En vocht ontstaat natuurlijk vooral als je geniet en lekker opgewonden bent. Ook zou het klaarkomen van de vrouw positief bijdragen aan de kansen, dus neem uitgebreid de tijd voor jullie seks en maak er geen moetje van. Hoe meer je ontspannen bent, hoe meer je geniet en makkelijker kan klaarkomen tenslotte. Succes en enjoy the ride!
Reacties
Categorieën