Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Anale seks, een must try?

1 min
Iedereen heeft vast wel eens gedacht aan anale seks. Je hoort er genoeg over. Waar de één er direct een afkeer tegen heeft, kan een ander het een spannende uitdaging vinden en een derde twijfelt erover. Tja, is zo'n anale ervaring nou eigenlijk echt de moeite waard? Augustus is de maand van de anale seks dus daarom proberen wij je vandaag wat meer inzicht te geven!

Voor iedereen

Het is goed om te weten dat interesse hebben in anale seks niks zegt over je seksuele voorkeur of homoseksualiteit. Sterker nog, mannen hebben in principe een hele gevoelige anus en perineum (het stukje huid tussen de balzak en de anus). Stimulatie hiervan met je vingers, speeltje of voorbinddildo kan erg opwindend zijn.

Ervaring voor mannen versus vrouwen

De ervaring is voor mannen en vrouwen anders en natuurlijk verschilt het ook voor de gever versus de ontvanger. Je kunt als man een vrouw penetreren, als vrouw zijnde een man penetreren met een voorbinddildo en dan heb je nog vrouw-vrouw of man-man. Kortom, je kunt alle kanten op en dat zijn nogal wat verschillende ervaringen!

Voordelen versus nadelen

Een voordeel van anale seks is dat het voor de meeste hetero-stellen nieuw is en daardoor erg opwindend kan zijn. Zo is het wellicht een spannende toevoeging op je seksuele leven. Al is het om het gewoon maar een keer geprobeerd te hebben. Een nadeel is dat het wel wat voorbereiding vergt. Je kunt namelijk het beste vooraf even de boel goed schoonmaken (de meesten vinden het nemen een anale douche prettig) en ook is het een aanrader om niet te zwaar te eten. Ook is het belangrijk om tijdens de seks goed te communiceren, het gaat dus niet direct vanzelf.

Tips voor beginners!

Tja, of het moet proberen is geheel aan jou. Als je er afkeer tegen hebt, dan zou ik er niet aan beginnen. Er zijn immers zoveel manieren om te experimenteren en genot te ervaren, dus waarom zou je het doen? Maar ben jij eigenlijk wel nieuwsgierig en wil je eens proberen of anale sex iets voor jou is? Neem deze beginnerstips dan even mee!
  • Zorg dat je vooraf goed schoon (en 'geleegd') bent
  • Gebruik veel anaal glijmiddel
  • Start met experimenteren met je vingers of een speeltje zodat je kunt wennen aan het gevoel
  • Zorg dat je ontspannen bent
  • Ga niet met de penis vanuit de anus naar de vagina wegens infectiegevaar
  • Ontdek prettige standjes waar jij je goed bij voelt
Onze ervaringsdeskundige schreef al eerder over de eerste keer anale seks, zij heeft ook nog veel handige tips! Happy ride!
Reacties
Categorieën