Tussen de lakens
Tussen de lakens
3 min

Daar ga je dan, de eerste keer anaal

3 min

Een vriendin komt binnen. Ze frunnikt aan haar trui, sipt snel van haar koffie. Er zit haar iets dwars. Is het iets dat ik heb misdaan? Heeft zij iets misdaan? Het duurt enkele minuten en dan is het daar. Juul, zegt ze, hij wil anaal. Bam. Een rode kop, een lip waar hard op gebeten wordt en vooral ogen die alle kanten opgaan. En ik slik.

Ik kan me zo voorstellen dat zij niet de eerste is die hiermee geconfronteerd wordt. Er zijn heel veel mannen die er absoluut niets van moeten weten maar er zijn er ook die het wel eens willen proberen. Tenslotte is dat wat je hoort, ziet of leest zodra je je ook maar eventjes verdiept in de wereld van de porno. Doet een meisje het anaal, dan is dat echt wel de max.

Seks voor gevorderden

Wel, ik heb er eens over nagedacht en dit is het advies, met wat eigen ervaringen erbij, dat ik te geven had aan mijn vriendin. Er zijn al wat artikels hierover geschreven. Je kan terecht op verschillende websites en er verschijnen af en toe wel eens stukjes over in een magazine. Een artikel dat ik meteen ben tegengekomen was er eentje van het Nieuwsblad waarin anale seks wordt beschreven als seks voor gevorderden. Dat is grappig maar zeer accuraat.

Ik vind het best pijnlijk

Er zijn vrouwen die blijkbaar meteen een man anaal kunnen nemen. Ik niet. Ik piep als een kuiken als hij nog maar het tipje tegen mijn billen perst, dat doet pijn en het is (soms) vies.

Wat kan je doen om het minder pijnlijk (en minder vies) te maken? Probeer die dag, als je weet dat je het anaal gaat doen, voedsel te eten waar je darmen niet van in de knoop raken. Bij mij wil dat zeggen: rijst en misschien een klein beetje kip.

Je darmen legen

Ga zeker voordat je aan de seks begint naar toilet. Ik neem altijd een douche ervoor waarbij ik met mijn vingers en water (en soms van die speciale ‘niet schadelijke’ zeep) al een beetje bij mezelf naar binnen ga om me een ‘proper’ gevoel te geven. Weet wel, de kans dat je partner met stoelgang in contact komt is groot. Je mag zoveel artikels lezen als je wil die zeggen dat dat niet is, het gaat er ooit wel van komen. Geloof me.

Wees voorzichtig met de afwisseling van anaal en vaginaal

Gebruik een condoom en als je dat niet wil gebruiken, zorg dan dat je partner zijn penis goed wast voor hij je vaginaal penetreert. Hetzelfde als je speeltjes gebruikt. Wij gebruiken speciale producten om onze speeltjes schoon te maken, maar water en zeep is al voldoende!

Ik spreek hier van speeltjes omdat dat vaak de voorbereiding is van je anale sessie. Je partner gaat best eerst een beetje met je spelen zodat je opgewonden wordt. Doe dingen die je anders ook zou doen zodat je helemaal in ‘the mood’ bent.

Gebruik veel glijmiddel

Gebruik veel glijmiddel. Het beste glijmiddel vind ik die op siliconen basis, maar als je speeltjes gebruikt ga je er heel veel van moeten nodig hebben want dat soort glijmiddel wordt geabsorbeerd door het speeltje.


Start met de vinger(s) en/of speeltje

Laat je partner eerst zijn vingers gebruiken, of voor de durvers ook eens de tong, en laat hem cirkeltjes maken rond dat gaatje daar. Dat hij af en toe als eens een keertje duwt en dan rustig al met één vinger (en een overdosis glijmiddel) naar binnen gaat. Meerdere vingers kunnen volgen en gebruik dan daarna misschien een speeltje dat wat dikker is (een butplug of een smalle dildo) en herhaal het bovenstaande. Niemand zegt dat je een speeltje moet gebruiken hé, je kan ook gewoon met de vingers blijven voorbereiden.

Tip: probeer dit al eens met jezelf, dan geraak je al wat gewend aan het gevoel!

Jouw taak: Aansturen

Jouw taak, als ontvanger, is heel simpel. Aansturen. Blijf ademen en blijf praten. Geef aanwijzigingen: een beetje hoger duwen, een beetje lager duwen, wat schuiner of wat rechter. Zeker als het de eerste keer is. En verschiet niet, het kan pijn doen en ook dat moet je delen. Het is belangrijk dat je zelf goed nagaat vanwaar de pijn komt. Mijn vriend heeft mij al eens per ongeluk met een scherpe vingernagel gesneden… een sneetje met glijmiddel is geen goede combi en dat heeft hij geweten.

Mijn extra tips

Laatste wat ik nog wil meegeven, posities. Je moet vooral zorgen dat jij je goed voelt. Mijn vriend en ik gebruiken altijd één van deze drie:

  • Op handen en knieën (of ellebogen en knieën) en billen hoog in de lucht.
  • Op de buik liggen met een kussen onder mijn buik om mijn bekken te kantelen.
  • Op de rug met benen geplooid en soms ook een kussen onder mijn rug.
Reacties
Categorieën