Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Speeltjes in bed; de basis!

1 min
Tegenwoordig kun je overal je toys kopen, meestal anoniem en discreet bezorgd in je brievenbus. In de film 50 tinten grijs is er aan deze gadgets in ieder geval geen gebrek. Maar niet iedereen is zo bekend in deze wereld als onze vriend Christian Grey. Dus vandaag beginnen gewoon bij de basis, wat is zoal verkrijgbaar?

Vibrator

Dit speeltje is voor vrouwen waarschijnlijk de bekendste en volgens de verkoopcijfers ook het meest populaire speeltje. Het is eigenlijk een 'trilstaaf' die er in de meest mogelijke vormen en maten te vinden is. Zo bestaan er vibrators voor je clitoris, duo-vibrators, waterdichte varianten voor onder de douche en speciale g-spot vibrators. Ook zijn deze er in allerlei formaten, kleuren en verschillende standen te vinden, voor iedere smaak wat wils dus!

Dildo

Een dildo is ook een bekend seksspeeltje. Een dildo heeft meestal de vorm van een penis en wordt door zowel mannen als vrouwen gebruikt. Ze kunnen namelijk zowel vaginaal als anaal gebruikt worden. Een dildo heeft geen trilmotor en dat is dan ook gelijk het grootste verschil met een vibrator. Dildo's zijn enorm populair, zo kun je zelfs tegenwoordig een workshop volgen om je eigen dildo te maken of het as van je dierbare in een dildo laten verwerken. Jep.

Buttplug

Hetero's, homo's en lesbiennes kunnen gebruik maken van een buttplug. Dit is een soort korte dildo die anaal gebruikt wordt, ook weer verkrijgbaar in vele kleuren en materialen. Mannen ervaren plezier doordat de prostaat gestimuleerd wordt en bij vrouwen stimuleert de buttplug de dieper gelegen gedeelte van de clitoris.

Penisring

De penisring is een plastic ring die je om de penis schuift. Deze ring, ook wel cockring genoemd, wordt voor 2 verschillende doeleinde gebruikt; Enerzijds kun je hiermee een stevige erectie bewerkstelligen en het klaarkomen uitstellen, anderzijds kun je hiermee de clitoris te stimuleren tijdens de seks. Voor dit laatste zit er aan de ring een stimulator vast.

Geisha ballen

De Geisha ballen zijn sinds de film 50 shades of grey een stuk populairder geworden. Dit speeltje is een soort koort met daaraan een aantal balletjes. Vrouwen kunnen deze balletjes gebruiken als voorspel, voor zichzelf of voor.... gezondheidsredenen. Met deze balletjes kun je namelijk de bekkenbodemspier trainen waarmee je deze sterker maakt. Heeft dit dan niks sensueels? Jawel bekkenbodemspier wordt ook wel gezien als je 'seksspier'. Het sterker maken van deze spier zou kunnen bijdragen van een intensere beleving van de seks. Daarnaast kunnen de balletjes zelf ook een sensueel gevoel geven waardoor het gebruik hiervan een opwindende ervaring kan zijn. De balletjes zelf zijn er in verschillende soorten en maten, voor gevorderde (zware balletjes) en voor beginners (lichte balletjes). Maak jij gebruik van speeltjes in bed? En waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën