Happy singles
Happy singles
2 min

De 10 gouden regels voor een succesvolle date

2 min
Daten kan ontzettend leuk zijn, maar ook heel spannend. Wat trek je aan, waar spreken jullie af en zal de klik er tussen jullie zijn waar je op hoopt? Hoe kun jij er voor zorgen dat de date succesvol wordt? Wij hebben de 10 gouden regels voor je op een rij gezet.

1. Outfit

Trek een outfit aan waarin jij je comfortabel en aantrekkelijk voelt. Wanneer jij je op je gemak en mooi voelt, zal je dit ook uitstralen.

2. Gespreksonderwerpen

Zorg ervoor dat je tijdens je eerste date niet je hele verleden prijsgeeft. Er zit geen man te wachten op jouw complete geschiedenis en jouw uitgestippelde toekomstplannen. Hou het luchtig en leer elkaar rustig kennen.

3. Activiteit

Wist je dat het veel makkelijker met iemand praten is als je iets onderneemt zoals wandelen, bowlen, picknicken of schaatsen? Het gesprek komt makkelijker op gang dan dat je 'verplicht' tegenover elkaar zit en mocht het dan toch niet klikken dan is de activiteit in ieder geval nog wel leuk!

4. Onderbewuste

Jouw onderbewuste kan je zoveel vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat je na een aantal seconden al weet of je iemand aantrekkelijk vindt en of het zal klikken? Jouw mening kan in die 10 minuten erna nog bijgesteld worden maar hierna heb je onbewust je besluit al genomen. Vertrouw op dit besluit want jouw onderbewuste heeft altijd gelijk.

5. Locatie

Bekenden tegenkomen terwijl jij op date bent kan erg ongemakkelijk zijn. Je ziet die bekende vragend naar je kijken en achteraf mag jij gaan uitleggen wie die jongen is waarmee je gespot bent. Kies daarom een locatie uit waarvan je weet dat er niet veel mensen komen die je kent.

6. Telefoon

Niets zo onbeleefd als iemand die constant met zijn telefoon bezig is. Zorg ervoor dat je je telefoon opbergt en de focus op de ander legt. Zit hij wel constant met zijn telefoon, dan weet je zeker dat hij een no-go is!

7. Interesse

Natuurlijk wil je geïnteresseerd overkomen, maar soms kan het voorkomen dat je door de zenuwen blijft ratelen en dat wil je niet. Ga daarom in op de dingen die hij je vertelt door er vragen over te stellen. Is hij niet zo'n prater? Zorg er dan voor dat jij genoeg gespreksstof hebt door van te voren te bedenken wat jij wilt weten van hem.

8. Flirten

Is hij zo leuk als je hoopte? Laat hem dit dan weten. Uiteraard niet door hem dat uitgebreid te vertellen maar door te flirten. Maak speelse grapjes, geef complimentjes en kijk hem af en toe net even te lang aan.

9. Wees eerlijk

Je wilt je van je beste kant laten zien, maar blijf altijd eerlijk over de dingen die je vertelt. Als je dingen gaat overdrijven of zelfs verzinnen, dan zal dat als het serieus zou worden ongetwijfeld uitkomen. En bovendien wil je dat hij valt op de 'ware' jij, toch?!

10. Afscheid

Net als de begroeting is dit toch wel het meest ongemakkelijke moment van de date. Ga je hem drie zoenen geven, een hand of een kus? Er bestaan geen regels voor een goed afscheid dus doe waar jij je goed bij voelt. Neemt hij geen initiatief? Neem dit dan zelf om zo te voorkomen dat jullie beide tegenover elkaar staan te wachten tot er iets gebeurt.   _________________________________ Lees hier alle blogs van Annet! Of lees meer van haar op danseninhetwater.com

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën