Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

5 redenen waarom regelmatig masturberen goed voor je is

1 min
Hoewel er nog altijd een beetje een taboe ligt op masturberen en veel vrouwen het niet regelmatig doet, willen wij benadrukken dat het heel goed is om dit juist wél te doen. Wat zijn dan belangrijke voordelen van regelmatig masturberen? Wij geven je 5 redenen!

1. Het maakt je blij

Als je plezier hebt, dan voel je je goed. En door het krijgen van een orgasme wordt er endorfine vrijgemaakt, wat fungeert als een soort natuurlijke drugs. Je voelt je even helemaal ontspannen en relaxt, dat willen we allemaal toch?!

2. Het helpt je in slaap vallen

Het hebben van een orgasme zorgt ervoor dat de spanning in je lichaam verlicht, waardoor je beter in slaap kunt vallen. Je voelt je rustig, ontspannen en tevreden; de perfecte ingrediënten voor een goede nachtrust.

3. Je wordt comfortabeler met je lichaam

Hoe je het ook went of keert, je moet je hele leven met je eigen lichaam overweg kunnen. Dus je kunt er maar beter voor zorgen dat je lekker in je vel zit. Door regelmatig te masturberen wordt je eerder comfortabel met je eigen lichaam. Dus ga lekker op ontdekkingstocht en leer jezelf goed kennen.

4. Meerdere orgasmes

Als je eenmaal doorhebt wat bij jou opwinding veroorzaakt en hoe je tot een hoogtepunt kunt komen, kun je dit goed inzetten om meerdere orgasmes te realiseren. Waar het bij mannen vaak maar één keer kort achter elkaar kan, kunnen vrouwen vaak doorgaan. Dus 1, 2, 3 orgasmes.. het is jouw feestje!

5. Het verbetert je seksleven

Doordat je zelf al hebt ontdekt wat je wel en niet lekker vindt en welke handelingen en intieme delen je juist opwinden, kun je je partner nu of later beter instrueren en begeleiden om jou naar een hoogtepunt te brengen. Bovendien werkt het in je voordeel om er makkelijker over te praten op het moment dat je er zelf bekend en comfortabel mee bent.

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën