Tussen de lakens
Tussen de lakens
2 min

Kunnen seksspeeltjes je seksleven verbeteren?

2 min
Terwijl de één erbij zweert, vindt de ander het helemaal niks. Althans, deze laatste groep heeft er vaak nog geen ervaring mee, vindt het spannend of weet gewoon niet goed 'wat je ermee moet'. We hebben het natuurlijk over seksspeeltjes. Of je nou een enorme voorstander bent of niet, wij geven je vandaag wat inzichten die voor iedereen handig zijn te lezen. En daarna is het natuurlijk aan jezelf om te bepalen of je er iets mee wilt.

Niet alleen voor singles

Seksspeeltjes zijn bij uitstek de manier om solo ook plezier te hebben in bed. Uiteraard is dit heel handig voor singles, zodat je toch regelmatig en op meerdere manieren een orgasme kunt krijgen. Maar ook voor vrouwen met partner is het experimenteren met verschillende toys echt aan te raden. Speeltjes helpen je om te ontdekken wat je lekker vindt; welke plekjes zijn bij jou gevoelig en hou je van harde of zachte aanrakingen. Het is zo belangrijk om plezier met jezelf te hebben en jezelf helemaal te ontdekken op seksueel vlak. Verschillende vibrators helpen je bijvoorbeeld om alle erogene zones te ontdekken en daarmee kun je vervolgens je partner weer van betere tips voorzien. Het is dus ook niet bedoeld als vervanging van de seks met je partner, maar het kan deze wel verbeteren.

Geen orgasme door penetratie

Veel vrouwen kunnen geen orgasme krijgen door penetratie alleen. Dat ligt niet aan de kunsten van de man of aan het lichaam van de vrouw, bij veel vrouwen is nou eenmaal niet of nauwelijks mogelijk. Vaak lukt het wel als je het kunt combineren met een stimulatie aan de clitoris. Seksspeeltjes kunnen je helpen om dit verder te ontdekken. Op welke manier is het wel voor jou mogelijk en wat brengt je echt in extase. Er zijn bijvoorbeeld veel toys, die de clitoris stimuleren op een manier dat seks alleen niet kan. Je kunt naar hartelust experimenteren samen (of eerst alleen), zonder dat het de druk bij de man te hoog legt om te moeten presteren.

Hoe begin je erover?

Het introduceren van seksspeeltjes tijdens de seks kan voor velen nog wat ongemakkelijk voelen. Er heerst vaak nog een bepaald beeld over 'hoe het moet' en vaak vinden we het prettig om je aan het vertrouwde vast te houden. Maar seks is bij uitstek geschikt om het vertrouwde los te laten, zodat je weer de spanning kunt terugvinden. Die spanning maakt het juist zo leuk! Dus experimenteer samen en blijf goed met elkaar praten over wat jullie ervan vinden en ervaren. Dit is essentieel om de seks goed te houden en beter te maken. Als je bang bent dat je partner het als kritiek zal opvatten, probeer dan het gesprek op een goed tijdstip aan te gaan. Het beste is om dit te starten buiten de slaapkamer en op een moment dat jullie niet intiem zijn. Focus je hierbij op het verbeteren en uitbreiden van jullie toch al fijne seksleven. Als de ander geen interesse heeft, dan moet je het niet gaan opdringen. Het moet vooral een meerwaarde zijn en geen stressfactor.

Ga samen het avontuur aan

Als jullie ermee willen beginnen, dan is het handig om samen te kijken wat jullie spannend lijkt en ook samen de bestelling te doen. Zo wordt het iets van jullie beide en zo kunnen jullie er samen naar uitkijken en over fantaseren. Neem het niet te serieus en blijf er luchtig mee omgaan. Je zult zien dat het je echt wat extra's kan brengen. Enjoy the ride!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën