Tussen de lakens
Tussen de lakens
2 min

Je oksels en bikinilijn laseren: Onze ervaringen!

2 min
Heb jij ook wel eens overwogen om je oksels en/of bikinilijn te laseren? Benieuwd hoe het in zijn werk gaat? Wij ondergingen het en dit zijn onze bevindingen!

Hoe werkt laseren

Met een laserbehandeling kun je je haren bij je oksels of bijvoorbeeld je bikinilijn permanent laten verwijderen. Door gebruik te maken van een speciale golflengte van laserlicht, is het mogelijk om ongewenste haargroei en overbeharing te behandelen. Het is wel van belang dat je donkere haren hebt om de behandeling te laten slagen. Donkere haren bevatten melanine wat de ervoor zorgt dat laserstraal omgezet wordt in warmte. De haarzakjes zullen door de laserstraal warmte kapot worden gemaakt, waardoor er geen nieuwe haren meer kunnen groeien.

Hoe vaak moet je laseren?

Het is belangrijk om te weten dat je haren in 3 fasen groeien, waardoor je de behandeling vaker moet ondergaan (ong. 5-10 keer). Haarzakjes (follikels) kunnen namelijk alleen kapot gemaakt worden op het moment dat de haar nog in het zakje zit (via de haar gaat de laser naar het zakje toe, waarna het haarzakje door de warmte wordt vernietigd). Er zijn namelijk ook stadia waarin de haren uit het zakje worden geduwd, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe haren. In deze fase kan het haarzakje niet bereikt worden.

De behandeling

Wij ondergingen de laserbehandelingen bij Huidtherapie Midden Nederland en werden daar goed begeleid. Bij aanvang van de behandeling wordt er gel op het te laseren gebied aangebracht. Vervolgens wordt er met de laserkop (ter grootte van ong. 1 cm2) over je haartjes gegaan en een fractie van een seconde geflitst, waardoor het haarzakje kapot gemaakt wordt. Per oksel ben je -per behandeling- met ongeveer 5 minuten klaar, lekker snel dus! Na afloop wordt er een verkoelende gel op gebracht en zo sta je in no time weer buiten.

Dit vonden wij ervan

De eerste keer was het best een beetje spannend, je weet niet wat je moet verwachten. Gelukkig viel de behandeling alles mee! Je voelt de flitsen wel en na afloop is de plek een beetje rood, maar 10 minuten later lijkt het alsof er niets gebeurd is. De eerste keer was het resultaat verbluffend en krijg je alleen maar zin om vaker te gaan. Weg met die zwarte haren! Helaas zie je na een aantal weken de haren wel weer terug komen (denk aan de verschillende fasen waar we over schreven) en weet je dat je de besproken sessies gewoon moet afmaken. Maar daarna ben je dan ook van al het scheren en ontstoken haarzakjes af, heerlijk!

Waar kun je je laten laseren?

Er gaan diverse verhalen op het internet rond over verschillende praktijken. Zeker met dit soort behandelingen is het prettig om een plek te kiezen waar je je op je gemak voelt. Zoals hierboven genoemd, deden wij het bij Huidtherapie Midden Nederland en hebben hier hele goede ervaringen! Huidtherapeuten zijn dan ook HBO opgeleid om professioneel met laserapparatuur om te gaan. Alles werd vooraf en tijdens de behandeling stap voor stap uitgelegd en we zijn erg goed en vriendelijk geholpen. Aanrader dus voor iedereen die in de buurt van Utrecht woont. Woon je wat verder weg, kijk dan welke praktijken er bij jou in de buurt zijn en vraag of je eerst een keer een oriënterend gesprek mag hebben!

Foto: Shutterstock - Carol Anne

Reacties
Categorieën