Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Houdt hij van knuffelen? Dan moet je hem houden!

1 min
Sommige mannen zijn van die typische knuffelaars. Ze willen je vaak vastpakken en knuffelen tot je erbij neervalt. En dat is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de relatie! Lees hier waarom.

Connecting!

Zodra je met elkaar knuffelt wordt het hormoon oxytocine vrijgemaakt. Dit hormoon geeft je een goed gevoel en zorgt ervoor dat je connectie maakt met de ander. Zo kom je dus nader tot elkaar.

Non-verbale communicatie

Soms is het goed om niet alles uit te diepen in lange discussies, maar zegt het non-verbale contact een stuk meer. Even tegen elkaar aan staan, een arm om de ander heen slaan en even vastpakken kan soms meer zeggen dan woorden. Zeker voor degene die minder sterk zijn om zich op emotioneel vlak uit te drukken, kan knuffelen en goede oplossing zijn!

Vermindert stress

Na een lange dag werken kan het hoofd soms helemaal vol zitten. Wanneer je bij thuiskomst even 10 minuten met elkaar knuffelt, kan dit je stresslevel verminderen en je even een andere mindset geven. Ook door het vrijkomen van dat hormoon oxytocine zal je stress doen afnemen of verdwijnen. Zo voel je je niet alleen meer verbonden met je partner, het geeft je gezondheid ook nog eens een goede boost! Dus waarover moet je je dan nog zorgen maken? All we ever need, toch?!

Goed voor je seksleven

Nog niet overtuigd? Dan komen wij met het laatste klapper als argument; Knuffelen zou namelijk je seksleven bevorderen. Het grootste voordeel van knuffelen is op mentaal vlak closer worden met je partner. Het kan aanzetten tot liefde, verbintenis en zelfs tot seksuele interactie. Door het vrijkomen van dopamine, het hormoon dat je seksuele drift bevordert, kunnen jullie beiden opgewonden raken. En van het één komt natuurlijk het ander. Zeker vrouwen zijn niet altijd in staat om van het ene op het andere moment de knop om te zetten richting seks. Een knuffel kan dan een goede aanleiding zijn, het is namelijk vrijblijvend, maar zorgt voor meer connectie, minder stress en een verhoging van je seksuele drift. Voila!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën