Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

De onverwachte voordelen van naakt slapen

1 min
Yes, de wetenschap heeft gesproken en de pyjama-dragers onder ons hebben het nakijken. Naakt slapen blijkt namelijk een tal van voordelen te hebben, zo is gebleken uit diverse wetenschappelijk onderzoeken. Welke voordelen? Wij hebben ze op een rij gezet.

Je blijft er jonger uitzien

Als je in een slaapomgeving slaapt die te warm is, is het lichaam niet in staat om zich op natuurlijke wijze af te koelen, wat verstoring van de hormoonhuishouding kan veroorzaken. Als je naakt slaapt en een lagere kamertemperatuur handhaaft, zal dat de afgifte van het anti-age hormoon melatonine stimuleren, wat bijdraagt aan een betere conditie van huid en haar. Zo is gebleken uit een onderzoek uit 2012 dat gepubliceerd is in de journal sleep.

Je krijgt minder stress en wordt er vrolijker van

Uit een onderzoek van de Cotton USA is naar voren gekomen dat naakt slapen de aanmaak van oxytocine zou verhogen, dat ook wel het 'liefdeshormoon' genoemd wordt. Dit hormoon is betrokken bij een orgasme en bij de bestrijding van stress en depressie.

Je kwaliteit van slaap verbetert

Slapeloosheid kan worden uitgelokt door een verkeerde regulatie van je temperatuur bij het slapen. Als je de lichaamstemperatuur beter in balans zou kunnen houden 's nachts, zou de slaapkwaliteit ook toenemen, zo is gebleken uit een Australisch onderzoek.

Het beschermt de vrouwelijke intieme delen tegen infecties

We weten dat bacteriën het beste gedijen in warme en vochtige omgevingen. Door naakt te slapen zal de vagina meer ventilatie krijgen en daardoor de kans op schimmelinfectie verkleinen, aldus Nicole Prause (onderzoekswetenschapper aan de universiteit van Californië).

Mannen hebben betere fertiliteit

Bij mannen is bekend dat de kwaliteit van het sperma toeneemt op het moment dat deze de juiste temperatuur heeft en niet te warm wordt. Door het dragen van strakke boxers en het bedekken van de testikels met zware dekens, kan het sperma opwarmen en is het mogelijk dat het aantal zaadcellen afneemt.

Slaap jij naakt?

Kortom, genoeg redenen om 's nachts lekker bloot in bed te liggen! Vind je dat niet prettig? Laat je dan vooral niet gek maken en hou je shirt of pyjama lekker aan! Er worden dagelijks nieuwe onderzoeken bekend gemaakt en als je aan alles moet voldoen dan kun je niet meer normaal leven. Het gaat erom dat jij je prettig voelt en dan komt de rest vanzelf goed!

Bron: Dailylifetip Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën