Tussen de lakens
Tussen de lakens
0 min

Eindelijk antwoord: Hoe lang duurt seks normaalgesproken?

0 min
Je hoort er zoveel verschillende verhalen over en we raken er nooit over uitgepraat: seks. Hoe lang duurt seks nou eigenlijk en wat is de tijd van een goede vrijpartij? De één is na 1 minuut al klaar, terwijl de ander het urenlang volhoudt. Dus wat is nou 'normaal'? Er is dus een wetenschappelijk onderzoek geweest is naar de duur van seks, dat onze prangende vraag beantwoordt! Schrijf je mee?!

Definitie van seks

Allereerst is het belangrijk om de definitie van seks te bepalen. Want hebben we het dan over het hele voorspel of alleen over de penetratie? In dit onderzoek wordt seks bestempeld als het moment van de start van de penetratie, tot het moment van de ejaculatie. Natuurlijk is seks veel meer dan dat, maar voor dit onderzoek is alleen de penetratieduur gebruikt.

Het onderzoek

Er zijn 500 koppels van over de hele wereld gevraagd om gedurende 4 weken bij te houden hoe lang de penetratie duurt. De resultaten waren, net als in het dagelijks leven, heel uiteenlopend (van 33 seconden tot 44 minuten). Dus tja, het is lastig te zeggen wat 'normaal' is, gezien de antwoorden dusdanig variëren. Het gemiddelde dat hieruit naar voren kwam was 5,4 minuten. Dus als je op een gemiddelde wilt zitten, dan is dit een goede richtlijn. Maar wij zeggen: gewoon lekker genieten en je niet teveel laten leiden door statistieken. Je merkt vanzelf wel hoe lang het duurt!
Reacties
Categorieën