Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Deze fases ga je door bij een nieuwe relatie

1 min
Een nieuwe relatie? Altijd spannend! En zeker als je wat ouder bent is het heel anders, dan op jonge leeftijd. Je hebt beide je eigen leven en je bagage en daar dien je mee te dealen. Welke fases ga je eigenlijk door bij het aangaan van een nieuwe relatie? Wij zetten ze op een rij!

Serieus

De eerste fase die je doorgaat is de fase waarbij je antwoord op de vraag krijgt die luidt; wordt dit serieus? Na een aantal dates is het nog steeds leuk en dan merk je dat de volgende stap komt; je gaat dit vertellen tegen iedereen. Het is namelijk nu je vriendje geworden en niet meer je date. Onzeker…dat ben je wel in deze fase.

Roze wolk

Iedereen weet nu dat je een relatie hebt en dus kun je gaan genieten. Alles aan hem is leuk en jullie doen de leukste dingen samen. Kortom; de focus is helemaal op elkaar.

Twijfels

En dan slaan de twijfels toe. Is dit nou echt wel de verandering die je wilt in je leven? Heb je hier nou zo naar verlangd? Is hij echt wel leuk?

Communiceren

Omdat jullie elkaar pas kennen, is het lastig om naar elkaar uit te spreken wat je nu precies voelt en wilt.

Rust

Na al deze fases keert de rust in je leven een beetje terug. Je weet nu wat je aan hem hebt en gaat weer een beetje je eigen ding oppakken. Het voelt nu redelijk stabiel en je hebt het gevoel dat deze relatie een goede basis heeft.

Plannen

Je bent een aantal maanden verder en jullie gaan je eerste tripje samen plannen. Herinneringen samen opbouwen is belangrijk en dus ook weer een volgende stap in je nieuwe relatie. _________________________________ Lees hier alle blogs van Chantal!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën