Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Zo zorg je ervoor dat hij met je communiceert

1 min
Dat mannen slecht of in ieder geval 'anders' communiceren is algemeen bekend. Op één of andere manier denken ze anders, luisteren ze anders, voelen ze het anders. Kortom alles bij mannen is anders en dus houden ze liever hun mond, dan dat ze er met je over praten. Hoe zorg je er toch voor dat je hem bereikt en een goed gesprek kan voeren?

Niet nu

Zit hij voetbal te kijken? Laat dan maar. Stel geen vragen, neem niet jullie agenda door en ga hem vooral niet irritant aan zitten kijken. Dit is echt het moment om hem met rust te laten. Praat bijvoorbeeld met hem tijdens het eten. Jullie zitten dan tegenover elkaar en kunnen tijdens het kauwen best wat dingen bespreken. Tipje; zorg er niet voor dat hij met 1 oog naar de tv kan kijken.

Duidelijkheid

Wees duidelijk in wat je wilt zeggen. Mannen houden niet van lange verhalen met alle details. Ze willen eigenlijk alleen maar weten wat je nou uiteindelijk van hem wilt.

Aankijken

Kijk hem aan! Op die manier laat je blijken dat je het serieus meent en echt even zijn aandacht wilt. Dus begin geen lang gesprek terwijl je zelf ook aan het opruimen bent, neem er zelf ook even de tijd en aandacht voor.

Rustig

Praat vooral op een rustige, vriendelijke toon. Mannen houden er niet van om aangevallen te worden, want dan krijg je er echt niks meer uit bij ze. Dus communiceer vooral op een volwassen manier en houdt het positief. Stel ook vragen, zo houd je hem betrokken bij het gesprek.

Mening

Vraag naar zijn mening. Jij vindt dit namelijk heel belangrijk en wilt hem ook het gevoel geven dat hij altijd zijn mening moet kunnen uiten bij je. Op dat moment wordt het een gesprek of onderwerp van jullie beide en ben jij niet als een soort moeder hem aan het informeren. Prettig voor zowel jezelf als voor hem. _________________________________ Lees hier alle blogs van Chantal!
Reacties
Categorieën