Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Hoe krijg je de aandacht van je vriend waar je zo naar hunkert?!

2 min
Hij is gek op je, natuurlijk is hij gek op je. Maar soms is hij met zijn tijd en aandacht bij alles en iedereen, behalve bij jou. Je voelt dat je niet de aandacht van hem krijgt die je nodig hebt en die je als zijn vriendin zijnde ook verdient. Maar hoe pak je dit onderwerp aan, zonder gelijk als zeur weggezet te worden? Wij voorzien je van tips! Mannen zijn niet altijd even handig als het om 'subtiele hints' of 'verwachtingen' gaat. In veel gevallen is het dus een kwestie van duidelijk je verwachtingen uitspreken, in plaats van hopen dat hij iets uit zichzelf ziet of doet. Het is niet altijd even makkelijk, want voor vrouwen is het lastig om te bedenken hoe een mannenbrein werkt en andersom idem.

Praten

Wanneer je denkt dat hij jou niet ziet staan of 'voor lief neemt', is dat niet altijd waar. In veel gevallen heeft hij een kleine herinnering nodig om zich bewust te worden dat hij zijn tijd en aandacht beter moet verdelen. De beste manier om dit uit te zoeken, is door met hem te gaan praten. Doe dit dan niet door te zeuren, want hierdoor raakt hij geïrriteerd. Focus je in het gesprek liever op het probleem en geef aan wat het met je doet. Kies hiervoor een geschikt moment, bijvoorbeeld net na het avondeten als jullie samen aan tafel zitten of op een ander moment als jullie even rustig de tijd hebben. Het heeft natuurlijk geen enkele zin om zo'n gesprek te starten als hij haast heeft of naar zijn favoriete programma kijkt. Geef eerlijk aan dat hij jou niet voldoende aandacht geeft. Doe dit niet vanuit een boze houding, maar probeer rustig te vertellen wat het met jou doet en wat je van hem nodig hebt. Als je rustig praat, argumenten geeft en hem aankijkt, dan heb je de grootste kans dat hij goed luistert en de informatie serieus neemt.

Ga niet compenseren

Ga niet compenseren door dingen te doen die als doel hebben zijn aandacht te trekken, bijvoorbeeld door op Facebook of Instagram foto's te posten die niet helemaal bij jou passen. Of door continue te gaan appen met anderen in zijn bijzijn. Hierdoor ben je alleen maar bezig om elkaar af te troeven en dat is nou niet perse de insteek van een gezonde relatie. Ook zijn we vaak geneigd om zonder onderbouwing meer zijn tijd op te eisen. Hierdoor kan hij zich gaan afzetten, omdat hij zich benauwd kan gaan voelen en niet weet waar het vandaan komt. Gooi het eens over een andere boeg en geef hem eens minder aandacht. Het kan zomaar zijn dat hij vanzelf jou meer gaat opzoeken.

Afspraken inplannen

Regelmatig is het ook een kwestie van gewoonweg tijd inplannen. Hij heeft een volle agenda en wil zijn vrienden ook nog blijven zien. Dan is het belangrijk om jullie tijd samen ook gewoon in te plannen, net als dat je dit met anderen zou doen. Plan een dag in het weekend samen vrij of een aantal vaste avonden per week. Zo weten jullie beide waar je aan toe bent en zijn er geen valse verwachtingen. Gelijk een goede reden om deze dag iets gezelligs in te plannen. Als je er samen op uit gaat, dan zul je zien dat je meer connect, dan dat je thuis op de bank blijft hangen en de hele dag met je telefoon in de weer bent.

Zoek de verbinding op

Het is in een relatie altijd belangrijk dat jullie verbinding hebben en blijven houden. Als je elkaar op een gegeven moment voor lief gaat nemen, dan sluipt het erin dat jullie steeds meer een eigen leven krijgen die niet perse met elkaar in verbinding staan. Blijf daarom aandacht en energie stoppen in de dingen waar hij mee bezig is (zijn hobby's, werk, vrienden) en stel hier vragen over. Wees geïnteresseerd, zelfs als het onderwerp niet helemaal jouw 'cup of tea' is. Als het voor hem belangrijk is, dan is het leuk om hem daarover te laten vertellen. Natuurlijk hoop je dan dat hij hetzelfde bij jou doet, maar niet alle mannen zijn van die enorme praters. Daarom kun je op jouw beurt ook gewoon dingen met hem delen die jou bezig houden. Als jullie meer van elkaar weten en betrokken zijn bij elkaar interesses, dan zul je zien dat de relatie vanzelf beter gaat!
Reacties
Categorieën