Happy singles
Happy singles
1 min

Wie moet er betalen bij een eerste date?

1 min
Dat ene moment, dat je moet afrekenen na een date. Wie trekt zijn portemonnee? Zijn daar ongeschreven regels voor en hanteert de ander dezelfde visie als jij? Altijd een beetje een ongemakkelijk moment. Wij hebben een poll opgezet waarin wij vroegen wie jullie vinden dat er moet betalen bij een eerste date; de man, de vrouw of samsam.

Betalende man

Over de hele wereld zijn mannen gewend te betalen voor een eerste date. Komt dat voort uit een soort oergevoel, dat de man voor de vrouw moet zorgen? Je zou kunnen zeggen dat het -helaas- nog steeds de mannen zijn die in de meeste gevallen meer verdienen dan vrouwen. Dat zou dan ook de redenen kunnen zijn dat we er vanuit gaan dat de man betaalt. Maar ondanks dat in bijna alle landen de man zijn portemonnee trekt bij een eerste afspraak, zijn we in Nederland nog niet geheel overtuigd van de man als betalende helft. Sterker nog, het splitten van een rekening komt ons bekend voor en wordt in andere landen 'going Dutch' genoemd.

Uitslag van de poll

Om te polsen hoe jullie er over dachten, hebben we deze poll opgezet: 'Wie moet er betalen bij een eerste date?' Dit zijn de uitkomsten op basis van 632 stemmen. 73% De man moet betalen 6% De vrouw moet betalen 21% De rekening splitten

Conclusie: Wie moet er betalen bij een eerste date?

Op basis van de antwoorden die bij ons zijn binnengekomen, blijkt dat de meeste mensen vinden dat de man nog altijd moet betalen. Het staat toch mannelijk en het geeft ook het gevoel dat hij in staat is om voor jou te zorgen. Doe dit nooit om indruk op de vrouw te maken door middel van geld, maar eerder om gewoon galant te zijn. Een tip is daarbij om een eerste date dan ook een beetje informeel te houden. Ga niet chique dineren, dat wordt al gauw afstandelijk en creëert verwachtingen. Terwijl je natuurlijk nog moet kijken of er überhaupt wel een klik is. Een beetje een losse sfeer is dan ook een geschikte setting en scheelt in de portemonnee. Er is niet perse een 'goed' of 'fout' als het aankomt op betalen van de rekening, elke situatie kan weer anders zijn. Onze mening is dat het charmant is als de man betaalt of in ieder geval aanbiedt om de eerste rekening te betalen. Als jullie dan nog een keer een drankje gaan doen, dan kan de vrouw deze weer op zich nemen.
Foto: Shutterstock - Olesya Feketa
Reacties
Categorieën