Mannenpanel
Mannenpanel
1 min

Liefdesverdriet verwerken; hoe doen mannen dat?

1 min
Het mannenpanel laat zich vandaag uit over de kwestie hoe zij liefdesverdriet verwerken. Vrouwen gaan eten bij liefdesverdriet, maar wat doen de mannen? Stappen, bier drinken en keihard werken? Of vullen zij het anders in?

Het panel

Het panel bestaat dit keer enkel uit redacteuren van verschillende mannenwebsites! Mark (26), Nieuwe Revu Jeroen (33), Biernet.nl John (28), DailyBase.nl Wout (26), Kwetsbare Held Markie, PrutsFM

Wat ik doe bij liefdesverdriet?

Wout: Op het moment dat ik verdriet heb om een vrouw, zoek ik meteen mijn beste vrienden of ouders op om erover te praten. Ik heb geen moeite om mijn gevoel te delen of te laten zien als iets mij pijn doet. Jeroen: Ik denk toch dat ik in de kroeg aan de bar ga hangen met een lekker speciaal biertje en een goede vriend. En bij beide bezigheden wordt het onderwerp ex-vriendin uiterst zorgvuldig vermeden. John: Ik zeg ook: Zuipen met vrienden. Een middelmatige mokkel uit de kroeg mee naar huis nemen voor een vreemde one-nightstand.

"Het onderwerp ex-vriendin wordt zorgvuldig vermeden"

  Markie: Als ik liefdesverdriet heb, dan ga ik ook dit samen met mijn vrienden wegdrinken in de kroeg. Waarschijnlijk gaan mijn vrienden er dan alles aan doen om mij te koppelen aan een vrouw uit die kroeg. En het mooie is, liefdesverdriet is een goed verhaal om een vrouw mee te versieren. liefdesverdriet-verwerken Mark: Ikzelf stort mezelf in het vrijgezellenleven. Een avond of drie achter elkaar. Daarna besef je dat je met vluchtige contacten en liters alcohol weinig kan opvullen. Vervolgens is het uitzitten geblazen. Wout: Ik kan over het algemeen wel behoorlijk snel dingen accepteren zoals ze zijn en verder gaan. Ik ga nooit achter een vrouw aanlopen. Het kan pijn doen, maar uiteindelijk zijn er meer vrouwen op de wereld. Ik geloof dan ook niet in de ware. Mark: Vluchten in je werk is meestal ook een erg goede remedie. Nee, we eten dus niet huilend kilo's ijs weg op de bank.

"Nee, we eten geen kilo's ijs weg op de bank"

  Jeroen: Alles waarbij je je verstand op nul kan zetten en je niet hoeft na te denken is een goede remedie: Op de bank hangen met een biertje, een bak Nasi en Babi Roedjak, Formule 1 of een voetbalwedstrijd. Wout: Maar ik denk ook wel dat mannen over het algemeen te veel hun gevoelens wegstoppen en stoer willen zijn. Ik vind het pas stoer als je deze juist wel deelt. Is ook belangrijk om ergens overheen te komen trouwens. John: Ach ja, stiekem een traantje trekken als we alleen zijn. Verder games spelen, jointjes roken met veel fastfood. Afleiding dus!

Foto 1: Shutterstock - Stefanolunardi Foto 2: Shutterstock - Deklofenak

Reacties
Categorieën