Happy singles
Happy singles
1 min

Liefdesverdriet; been there done that

1 min
Plotseling is je relatie over. Klaar, van het ene op het andere moment. En nee, jullie zullen geen vrienden blijven. Daarvoor heeft hij je te veel pijn gedaan nadat hij is vreemdgegaan. Alles wat je aan hem doet herinneren wil je direct wissen. Want: te pijnlijk. Je blokt zijn nummer en alle foto’s waar jullie samen opstaan gaan direct de (digitale) prullenbak in. Hoppa, opgeruimd staat netjes zou je denken. Maar na verloop van tijd blijkt, dat je ex vergeten helemaal niet zo makkelijk is. Hoe zorg je er voor dat je met deze situatie kunt omgaan?

Missen als je het niet meer hebt

Klinkt misschien vreemd, maar ergens is dat eigenlijk best logisch. Want wat je niet kent, dat mis je niet. Tot nu .. Nu mis je dat wat je kwijt bent. Die ex van je was eerder je maatje. Niet gek dat je daarom geneigd bent om de leuke en positieve dingen aan hem terug te halen. Die gedachten malen continue door je hoofd. Je voedt jezelf met irreële gedachten. Je denkt alleen terug aan het sprookje en waant jezelf in een positieve bubbel die in feite helemaal niet klopt met de werkelijkheid. Want for real: mannen die vreemdgaan zijn je aandacht niet langer waard.

Laat die emoties lekker gaan

Die woede, het verdriet en de eenzame gevoelens komen met vlagen aankloppen. Als de avond valt besef je je ineens welke dingen je altijd samen deed. Van samen opstaan, tot samen naar bed. En nu zie je dat lege nest voor je. De rillingen lopen over je lijf, want alleen slapen is haast vreemd voor je geworden. Eenmaal in bed kan je de slaap niet vatten. Je kunt hem niet uit je hoofd krijgen. Je ligt nachten wakker en elke nacht houd jij je telefoon binnen handbereik: je wilt dat hij weet hoe klote jij je voelt. Gelukkig kun je jezelf (meestal) bedwingen om daadwerkelijk contact op te nemen. En als je dan even uit de emotionele rollercoaster bent gestapt besef je een ding: dit gevoel hoort erbij en gaat ook weer voorbij. Liefdesverdriet kun je niet sturen, je kunt het voor jezelf hoogstens iets draaglijker maken. En dan is het een kwestie van de tijd die er overheen moet gaan.

Deel je issues

Die nare gevoelens breken je op. Alleen dealen met je verdriet brengt je ook niet verder. Gelukkig staan vrienden altijd voor je klaar. Ook in vervelende en nare periodes. Praten over gezellige dates en zwoele stapavonden doen we vaak genoeg. Maar ook liefdesverdriet mag bespreekbaar zijn. Deel je verhaal met jouw beste maatjes. Ze bieden je maar wat graag een luisterend oor. Of trek samen een flesje wijn open en proost met een lach en een traan. En na zo'n avond kun je vast weer beter slapen! Hoe deal jij met jouw liefdesverdriet? _________________________________ Lees hier alle blogs van Floor!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën