Happy singles
Happy singles
2 min

Hoe deal je met afwijzing?!

2 min
Stel: Je hebt al een tijdje contact met een leuke man en je wilt nu wel eens weten in welke fase jullie zitten qua daten. Op de man af vraag je dan ook hoe hij over jullie 'relatie' denkt. Jammer genoeg krijg je niet het antwoord waarop je had gehoopt. Hij laat weten dat hij geniet zolang het leuk is maar zich (nog) niet wil binden. Ai! Voor jou het teken om (tijdelijk) afstand te nemen. Hoe ga je om met zo'n pijnlijke afwijzing?

Trakteer jezelf

Op het moment dat je een blauwtje loopt voel je pijn. Het is een naar en vervelend gevoel. Een soort leegte valt als een deken over je heen. Het liefst kruip je de hele dag in bed en wil je enkel slapen en nergens aan denken. Toch is het goed om na die pijnlijke periodes ook weer vreugdevolle momenten te beleven. Begin klein en trakteer jezelf bijvoorbeeld op een lekkere koffie bij dat favoriete koffietentje in de stad.

Praat erover met je be​ste vriendinnen of met je moeder

Je moeder? Zeker wel! Als je een goede band met je moeder hebt, dan voelt ze vaak direct aan wanneer jij niet helemaal happy bent. Ook perikelen met mannen kan zij feilloos inschatten. Je beste vriendinnen vertel je uiteraard ook regelmatig hoe het ervoor staat, zo ook nu. Deze fijn meiden zijn absoluut een goede steunpilaar. Huil bij ze uit en drink en dans door de nacht.

Schrijf het van je af

Je hoofd maakt waarschijnlijk overuren. Je vraagt je telkens af waarom je bent afgewezen. Zelftwijfel ligt op de loer en ook je onzekerheid steekt af en toe de kop op. Deze gevoelens zijn heel begrijpelijk. We zijn geneigd om de situatie te analyseren zodat we voor onszelf kunnen uitleggen waarom het gelopen is zoals het gelopen is. Jammer genoeg hebben we hier weinig aan. Het geeft ons een rotgevoel en je blijft hangen in een negatief denkpatroon. What to do? Verleg de focus van je hoofd naar je hart. Schrijf alles wat je dwars zit, inclusief de fijne momenten op papier. Doorvoelen in plaats van weerstand bieden tegen je gevoel is altijd een van de beste remedies als het gaat om liefdesverdriet. Hoe pijnlijk ook. Na de periode van rouw besef je dat het goed was.

Besef wat je waard bent

Afwijzing is nooit leuk maar het levert je ook wat op. Je belandt namelijk in een rollercoaster van emoties. Deze wirwar aan gedachten en gevoelens zorgen ervoor dat je gaat beseffen waar je staat. Wat wil je eigenlijk in een relatie? Hoe weet je of iemand 100% voor jou gaat? Wanneer je voor jezelf antwoord kunt geven op dit soort vragen krijg je een helder beeld van wat jij belangrijk vindt in een relatie. Je kunt op deze manier, ook al zit je nog niet in een relatie, steeds beter inschatten of je wel of niet met iemand verder wilt. Je komt steeds een stapje verder; no rain, no flowers! _________________________________ Lees hier alle blogs van Floor!
Reacties
Categorieën