Happy singles
Happy singles
1 min

Gezamenlijke vrienden met je ex behouden - 5 tips!

1 min

Wanneer jij en je ex uit elkaar gaan, loop je tegen talloze ingewikkelde situaties aan. Niet alleen moet je dealen met liefdesverdriet en het opnieuw op eigen benen staan, maar je moet ook een manier vinden om met jullie gemeenschappelijke vrienden om te gaan. Willen jullie beide met deze vrienden om willen blijven gaan? Lees dan deze tips om gezamenlijke vrienden met je ex te behouden.

1. Praat niet negatief over je ex tegenover gemeenschappelijke vrienden

Kun je je ex inmiddels niet meer luchten door wat er is voorgevallen? Bespreek dit dan met jouw eigen beste vrienden of familie en zorg ervoor dat je de dirty shit niet bij jullie gezamenlijke vrienden dumpt. Zij moeten zich vrij voelen om de vriendschap met je ex door te kunnen zetten en het is niet echt eerlijk (en ook niet echt chique) om hem zwart te maken tegenover hen.

2. Praat ook niet te lang over je ex of de breuk

Natuurlijk mag je met je deze vrienden ook praten over de breuk, maar zorg dat dit niet het enige gespreksonderwerp wordt.

3. Leg jouw gevoel bij de breuk uit

Om goede vriendschap te behouden in een periode van onrust, is het belangrijk om hen te informeren hoe het voor jou voelt en waarom er bepaalde keuzes gemaakt zijn. Let op dat je hierbij niet je ex zwart maakt, maar houd het vooral bij jouw gevoel en ervaring. Dan zullen zij beter begrijpen wat de situatie met jou doet en zul je nader tot elkaar komen.

4. Ga niet vissen naar roddels over je ex

Natuurlijk wil je dolgraag weten hoe je ex zich voelt of hij al aan het scharrelen is en andere must know sappige verhalen. Maar beperk deze vragen bij deze gemeenschappelijke vrienden. Dat kan voor hen overkomen alsof ze fungeren als schakel tussen jou en je ex, terwijl je juist hun vriendschap zo op prijs stelt.

5. Vraag je vrienden niet om een kant te kiezen

Zorg ervoor dat jullie gemeenschappelijke vrienden niet tussen jullie in komen te staan. Zij hoeven geen kant te kiezen en mogen ook zelf beslissen wie ze uitnodigen op bijvoorbeeld een verjaardag of etentje. Laat de keus bij hen of ze jou, je ex of jullie allebei uitnodigen en maak hierin geen verwijten.

6. Pols of je ex ook uitgenodigd wordt

Ben jij uitgenodigd? Vraag dan gerust of je ex ook gevraagd is. Veel vrienden zullen na jullie breuk geen kant willen kiezen en gaan ervan uit dat jullie het samen oplossen. Als het een groot feest is, kan het prima zijn als jij en je ex er beide bij zijn. Maar bij een intiem etentje kan het erg ongemakkelijk zijn als je tegenover je ex aan tafel belandt. Dus pols het vooraf even en maak zelf een keus of je dat wel of niet aankan. Als je denkt dat het een vervelende setting kan worden, kies dan eieren voor je geld. Geef aan dat je deze keer even overslaat, maar er de volgende keer graag bij bent.  

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën