Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Zo krijg je jouw schoonfamilie in the pocket!

1 min
A never ending story... schoonfamilie. Waar de één lachend door de deur gaat met schoonmoeders, begint de ander al te panikeren bij de gedachte dat er weer op de koffie gegaan moet worden. Maar aangezien we er allemaal toch iets mee te maken krijgen, kun je er maar beter voor zorgen dat jij ze in de pocket hebt. En zo doe je dat!

1. Zorg dat je erbij bent

Een familiedag, verjaardag van paps of andere belangrijke dingen waarvoor jij wordt uitgenodigd... Zorg dat je erbij bent. Door alleen al aanwezig te zijn kun je op een eenvoudige manier extra credits te scoren!

2. Nodig ze uit voor het eten

Nog beter is om ze zelf een keertje uit te nodigen voor het eten. Zomaar. Pak goed uit in de keuken en serveer een lekker gerecht... tjing tjing tjing!

3. Onthoud de namen

Die buurman Gerrit die voor hen zo waardevol is of haar broer uit Amerika die ze eens in de zoveel jaar opzoeken... jou zegt het niks, maar voor hen betekent het de hele wereld. Probeer die namen te onthouden, zodat je in de toekomst snel kunt schakelen in de verhalen, mee kunt kletsen of er zelfs naar kunt vragen.

4. Toon interesse in hun leven

Probeer in de gesprekken die je voert interesse te tonen in hun werk, hobby's, gedachtegangen, reizen of andere dingen die hen bezig houdt. Het zorgt niet alleen voor een geanimeerd gesprek, maar helpt je ook om elkaar beter te leren kennen. Dus vraag hen gerust naar bijvoorbeeld vakantieplannen of hun werk, dat zullen ze vast en zeker waarderen.

5. Help met de hapjes

Ben je op een verjaardag of borrel bij hen thuis? Probeer moeders dan een handje te helpen in de keuken. Maak de hapjes klaar of schenk drankjes voor de gasten... vele handen maken licht werk!

6. Wees niet te kritisch op je partner in hun bijzijn

Soms kun je wel eens balen of geïrriteerd zijn op je partner. Praat dat lekker samen uit en niet in bijzijn van la parents. Grote kans dat zij het uit de context plaatsen en dat zoiets weer een heel eigen leven gaat leiden. Bovendien heb je er ook geen zin in dat zijn ouders zich gaan bemoeien met jullie perikelen toch? Gewoon niet doen.

7. Maar ook niet te plakkerig!

Anderzijds is het ook niet de bedoeling dat je voor hun neus continu gaat knuffelen of plakken samen. Gewoon even afstand nemen en zodra je thuis bent mag je weer helemaal los gaan!

tumblr_n747cpeT831r4ueyro1_500 Foto: Flickr - José Antonio Morcillo Valenciano

Gif: Tumblr.com

Reacties
Categorieën