Happy singles
Happy singles
3 min

Gedumpt: De slechtste manieren ooit!

3 min
Ben jij wel eens gedumpt? Die momenten zijn eigenlijk altijd lastig, voor beide partijen. Ga jij het uitmaken, dan is het zaak om er het beste van te maken: Wees moedig om de ander van een onderbouwde uitleg te voorzien. Deze vrouwen vertellen hoe zij gedumpt zijn en hoe het in ieder geval niet moet!

Per sms

Net na college stond ik met wat studiegenoten te kletsen in de kantine. Ik had die dag al honderd keer op m'n telefoon gekeken om te zien om hij mij nog een bericht gestuurd had, tot ineens mijn telefoon trilde. '1 nieuw bericht ontvangen' stond er in mijn scherm. Gehaast klikte ik op de grote knop en las de kort maar krachtige zin: "Ik denk dat we ermee moeten stoppen, Frank". Mijn onderbuikgevoel bleek te kloppen, er zat iets niet goed. Maar dat het zo erg was kwam als donderslag bij heldere hemel. Daarna stuurde hij nog een sms dat het niet aan mij lag en dat hij even alleen wilde zijn. Later die week heb ik hem nog wel gezien en gesproken, maar het idee dat ik gedumpt ben via de sms zou ik nooit vergeten. (Suzanne, 27)

Via een gemeenschappelijke vriend

Een half jaar geleden hadden mijn (inmiddels) ex en ik regelmatig ruzie. Vaak ging het om de kleinste dingen, er hoefde maar iets mis te gaan of we zaten bij elkaar in de irritatiezone. Ik dacht dat we gewoon in een dipje zaten, zoals elke relatie vroeg of laat zou doormaken. Maar toen ik een gemeenschappelijke vriend op een feestje sprak, versprak hij zich over de twijfels van mijn vriend van destijds. Ik vroeg hem naar het hele verhaal en uiteindelijk vertelde hij me dat mijn vriend het wilde uitmaken, maar bang was om mij te kwetsen. Toen ik mijn vriend hiermee confronteerde bevestigde hij het verhaal en zette er definitief een punt achter. (Petra, 31)

Onderweg naar het vliegveld

Een paar jaar geleden ging ik naar Zuid-Afrika om voor 3 maanden vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik had nog maar 7 maanden een relatie dus bespraken wij vooraf hoe we er beide in stonden. Hij verzekerde mij dat hij op me zou wachten en dat we gewoon zo veel mogelijk contact moesten houden. Die ochtend bracht hij me weg naar het vliegveld. Ik was helemaal nerveus en opgelaten tegelijk, het ging gebeuren. Drie maanden met me, myself and I! Totdat hij ineens begon over het feit dat hij niet zeker wist of hij wel zo lang zou kunnen wachten, nu de relatie nog zo pril was. "Misschien was het beter om elkaar voorlopig vrij te laten", zei hij zelfverzekerd. Ik voelde dat ik alleen maar kon instemmen. Daar zat ik dan, in het vliegtuig. Dikke betraande ogen. Mijn eerste dagen daar was ik helemaal van slag, maar daarna heb ik het gelukkig goed naar m'n zin gehad. Tussen ons is het nooit meer goed gekomen. (Madelief, 29)

Ik moest het zelf uitmaken

Mijn relatie met mijn ex duurde ongeveer 2,5 jaar toen hij ineens steeds meer met z'n vrienden ging doen. We zouden die zomer samen met de auto naar Italië gaan, maar hij verruilde dat voor tweeweekse trip naar Spanje met zijn vrienden. Dit resulteerde in een ruzie. Vanaf die dag liet hij steeds minder van zich horen, kwam hij minder vaak langs en als ik hem zag was hij druk met z'n telefoon in de weer. Hij deed geen enkele moeite meer voor mij en zelfs op mijn verjaardag kwam hij slechts 2 uurtjes langs. Daarna ging hij met z'n vrienden naar de stad. Uiteindelijk heeft hij het zo laten verslonzen dat hij wist dat ik het uit zou maken en dat heb ik dan ook gedaan. Hij leek het allemaal wel prima te vinden en drie weken later zag ik op Facebook dat hij een andere vriendin had. (Maartje, 27)

Na onze trouwdag

Inmiddels alweer 6 jaar geleden, trouwde ik met mijn liefde van mijn leven. We hadden een hele mooie dag, iedereen was er en vanaf nu werd het allemaal echt, zo dacht ik. Toen ik 2 maanden na de bruiloft over kinderen begon, barstte hij plots in tranen uit. Het werd hem allemaal te veel. Hij vertelde dat hij met mij getrouwd was op de hoop dat het gevoel weer zou terug komen, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik wist helemaal niet dat hij zo twijfelde. We zijn nog wel een keer naar een relatietherapeute geweest, maar het bleek al gauw tevergeefs. Onze trouwdag bleek helaas een zeepbel te zijn geweest. (Soof, 36)

Hij negeerde me

In het weekend voor kerst kreeg ik geen antwoord van mijn toenmalige vriend die ik had gevraagd of hij het leuk zou vinden om op tweede kerstdag bij mijn ouders te gaan eten. Hij had ze immers al een paar keer eerder gezien en het leek mij gezellig als hij mee zou gaan. Toen ik na 1,5 dag nog steeds niks gehoord had, probeerde ik hem te bellen en berichtjes te sturen. Tevergeefs. Ik zag wel dat hij online geweest was, maar hij negeerde mij gewoon. Uiteindelijk heb ik hem 3 dagen voor kerst een bericht gestuurd dat hij het maar uit moest zoeken en dat ik er klaar mee was. Pas toen smste hij "sorry" terug. Ik had het nooit van hem verwacht, ik vond het zo laf. Ik verdiende toch wel wat meer dan dit? Inmiddels heb ik een super leuke vriend en ben ik achteraf blij dat het met hem voorbij is! (Dionne, 24) Heb jij ook ervaringen met uitmaken of gedumpt worden? Hoe was dat voor jou?

Foto: Shutterstock-Paulius Brazauskas

Reacties
Categorieën