Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Een derde van de millennials biseksueel

1 min
Uit zowel Amerikaans als Brits onderzoek blijkt dat zo’n een derde van de millenials biseksueel is. Niet gek als je de tolerantie anno 2015 vergelijkt met die van vorige generaties. Voorop gesteld dat die tolerantie groeiende is en het nog altijd vele malen beter kan, heeft die vrijheid er voor gezorgd dat steeds meer jongeren zich aangetrokken voelen tot mensen van hetzelfde geslacht en daar ook voor uitkomen.

Facebook

Jongeren houden zich ook steeds minder aan het principe vast dat seksuele voorkeur een abstract idee is. Je Facebookstatus in ‘valt op mannen’ zetten stelt niet zwart op wit dat je hetero bent. Seksuele voorkeur wordt steeds meer als een proces gezien waar je al experimenterend er achter komt wat het beste bij je past. Het onderzoek stelt dan ook vast dat slechts 28% van de heteroseksuelen zegt te geloven dat je uitsluitend op mannen of vrouwen valt. Het moet gezegd worden dat dit over de gedachtegangen gaat en niet perse over daadwerkelijke ‘acties’.

"Just do your thing"

De vrijheid om er voor uit te komen groeit gelukkig gaandeweg steeds meer en dit is mede te danken aan ontwikkelingen in de maatschappij. Die ontwikkeling wordt onder andere veroorzaakt door celebrities die gevoelige onderwerpen aansnijden en tegen taboes aantrappen. Zoals Twilight ster Kirsten Stewart in een interview al mooi zei: "I think in three or four years, there are going to be a whole lot more people who don't think it's necessary to figure out if you're gay or straight," she said. "It's like, just do your thing." We gaan het zien! _________________________________ Lees hier alle blogs van Jorinde!
Reacties
Categorieën