Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Dag van de scheiding

1 min
De dag van de scheiding Ja hoor, we hebben er weer een. Na de dag van de leraren, de dag van het vergeten kind en de dag van de komkommer, hebben we nu ook de heugelijke dag van…….. De scheiding. Niet echt een gebeurtenis om te vieren lijkt mij, al kan ik me ook best voorstellen dat een scheiding in sommige gevallen wel echt als een feestje voelt!

De koek is sneller op

Sinds 2010 worden er opeens veel sneller en veel meer handdoeken in de ring gegooid. Daar waar je vroeger minimaal 10 rondes in de ring stond voor je knock out ging, wordt er nu al bij rond twee besloten dat het beter is de wedstrijd te staken. En daar waar bij een normale bokswedstrijd de handschoenen uitgaan, worden ze in deze juist weer uit de kast getrokken. Er is immers niets lekkerder dan jouw vroegere wederhelft, de persoon waarmee je dacht oud te worden, eens een flinke hoek te verkopen. Figuurlijk dan he. Weinig paren kunnen zich dan nog de eerst zo aanwezige vlinders herinneren en ook elk minuscuul klein spatje liefde is uit de bonzende hartjes verdwenen.

Scheiden doe je wanneer je weer geld hebt

Begin dit jaar telde Nederland ruim 1,3 miljoen gescheiden mensen. In 2010 waren dit er slechts 1,1 miljoen. De reden van de toenamen is, naar alle waarschijnlijkheid, te danken aan de oplevende economie. Scheiden van iemand die zonder werk thuis zit en platzak is, blijkt dus niet zo aantrekkelijk te zijn. Maar wanneer diezelfde persoon weer geld heeft als water, dan is het tijd om de boedel te verdelen en de eindafrekening op te stellen. Of misschien is het wel omdat scheiden zelf gewoon heel erg duur is en er dan opeens wel geld is om de stap te nemen. Kun je je voorstellen dat je zonder werk, alle dagen thuis zit en dan tegen iemand aan moet kijken die je het liefst van vierhoog naar beneden zou flikkeren? Figuurlijk dan he. Ik kan het me ook alleen maar voorstellen aangezien ik nooit iemand gevonden heb die lang genoeg bij me bleef om dat gevoel te kunnen krijgen.

Per stad verschillend

Heerlen en Zandvoort, een waar scheidings-walhalla Vooral in Heerlen en Zandvoort zijn de echtlieden niet heel gelukkig met elkaar. Met 14 procent spannen zij de kroon in scheidingen-land. In de grote steden voeren Den Haag, Rotterdam en Almere de lijst aan met 12%. Totaal besluiten jaarlijks zo’n 31 tot 35 duizend koppels dat het mooi geweest is. Een op de tien mensen in Nederland mag dan ook het vakje gescheiden aankruisen op de verschillende formulieren. En nu hebben deze mensen dus een heuse eigen dag. Compleet met ballonnen, taart en een eervolle vermelding.

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën