Happy singles
Happy singles
1 min

Benching: Een nieuwe term in datingland voor een herkenbaar fenomeen

1 min
Als je dacht dat het allemaal al ingewikkeld genoeg was, hebben we weer een nieuwe trend gevonden. Althans, een naam voor een probleem dat zeer herkenbaar is. Het zogenoemde benching. De wattes? Wij leggen het uit!

Benching werkt als volgt:

In New York Magazine is een nieuw woord gevonden voor een fenomeen wat we helaas te vaak horen of meemaken. Je bent iemand tegengekomen die je eigenlijk wel leuk bent gaan vinden. Echter, de ene keer hoor je veel van de ander, de andere keer lijkt het dood te bloeden. Dit lijkt verdacht veel op benching. Een bencher is iemand die jou aan het lijntje houdt zonder dat hij/zij de intentie heeft om echt verder met je te gaan. Diegene vindt jou eigenlijk niet écht leuk en weet stiekem in z'n achterhoofd al dat het niks gaat worden. Toch vindt deze persoon het lastig om je helemaal af te schrijven, zijn/haar ego krijgt een boost en hij/zij heeft nog altijd iemand achter de hand.

Slachtoffer van een bencher

Zo krijg je als 'slachtoffer' van de bencher geregeld berichtjes met 'alles goed?' of 'plannen dit weekend'? Maar een echte date gaat eigenlijk nooit door. Zo zit jij dus op het wachtbankje van de ander (de bench), totdat je eventueel nodig bent. Ondertussen ben jij aan het wachten en elke keer dat je er besluit mee te stoppen, weet de bencher nét weer jouw aandacht te trekken. Herkenbaar verhaal? Wij zeggen, stop ermee. De kans dat dit uitloopt op een leuke en oprechte relatie is klein en je kunt beter je tijd investeren in iemand die echt voor je gaat. Daar krijg je nog meer energie van ook!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën