Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Je vriend is ziek; 5 tips die jij kunt doen!

1 min
Is je partner ziek, grieperig of gewoon ontzettend vermoeid? Lees dan even deze tips zodat je weet wat jij kunt doen om hem op te fleuren!

1. Licht verteerbaar voedsel

Als hij zich niet lekker voelt is het handig om licht verteerbaar eten voor hem in huis te halen. Afhankelijk van de mate van zijn griep zijn -moet hij overgeven of heeft hij vooral last van z'n hoofd?- kun je inschatten wat handig is. Het beste kun je het ook even aan hem zelf vragen, zieke mensen kunnen vaak feilloos aanvoelen wat ze wel of niet kunnen verdragen. Tip: Beschuitjes, bouillon, stukje fruit, biscuitjes of slappe thee doen het vaak goed.

2. Warm Bad

Heb je thuis een bad? Top! Vul deze met lekker warm water en doe er wat rustgevende olie in. Je kunt kaarsen aansteken en een zacht muziekje draaien. Wedden dat hij helemaal tot rust komt?! Note: Heeft hij echt koorts dan is het handig om voor of na het douchen/badderen goed water te drinken. Vaak verlies je hier veel vocht door en als je daarnaast veel transpireert is het belangrijk deze goed aan te vullen.

3. Filmpje

Waar jullie normaal gehaast door het leven gaan is het goed om even pas op de plaats te maken. Zak samen lekker onderuit voor een heerlijke film. Kies een film die niet te ingewikkeld is en zeker niet met harde muziek of vechten en maak er een ontspannen avondje van!

4. Massage

Voorzie hem van een ontspannen massage. Een lekkere massage aan de rug of juist aan het hoofd, nek of voeten is een heerlijke manier van hem te laten bijkomen.

5. Liefde en aandacht

Naast bovenstaande tips, is het toch het aller- allerfijnst als je partner je verzorgt, lief voor je is en aandacht aan je schenkt. Waarschijnlijk is hij juist nu niet zo gezellig, aan het zeuren of mokken, maar dat moeten we hem deze dagen maar even vergeven. Wees lief voor hem als een partner en zorg voor hem als een moeder; zo knapt hij hopelijk snel weer op!

Foto: Shutterstock - Nagy Bagoly Arpad

Reacties
Categorie├źn