Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Vier oud en nieuw in het buitenland

1 min
Heb jij al plannen voor oudjaarsavond? Waarschijnlijk wel, maar onthoud dit dan als goede voornemen voor volgend jaar! Want hoe leuk zou het zijn om met je lief het nieuwe jaar in te luiden in een andere stad? Romantisch, intiem en de manier om een stad op een heel andere manier te beleven. Baby, it is firework!

Toronto

Toronto barst rond oud en nieuw van de activiteiten, waaronder optredens van talloze populaire artiesten op onder anderen Nathan Phillips Square. Pak jij het liever wat intiemer aan? Boek in de haven een diner op een jacht of een van de cruises en klink jullie glazen voor het nieuwe jaar met uitzicht over de stad vanaf het water.

New York

Gewoon omdat het in alle films voorkomt en omdat het een enorme bucketlist van ons is: De ball drop in New York meemaken! Niet alleen Times Square is een feestje, vanuit Central Park kun je genieten van waanzinnig vuurwerk en er worden een tal van feestjes en concerten gegeven.

Venetië

Waan je rond middernacht op het San Marco plein tussen vele zoenende stelletjes, bezoek een feestje (vergeet je masker niet), maak samen met de locals een nieuwjaarsduik bij het strand van Lido en woon een indrukwekkende, traditionele mis bij in het Piazza san Pietro. Trek je rode ondergoed trouwens aan voor een jaar vol geluk, want daar geloven Italianen stellig in. En je lief vindt het vast ook niet erg!

Tokyo

In Tokyo kun je al vanaf 29 december terecht voor een goed nieuwjaarsfeestje. Op straat is veel te doen. Eet toshikoshi soba, de nieuwjaarsnoedel die symbool staat voor een lang en gezond leven en luister naar de Juya no kane, de nieuwjaarsbel die 108 keer klinkt vanuit de tempels om men te verlossen van verdriet etc. Op nieuwjaarsdag bezoek je het Imperial Palace dat op die dag zijn deuren opent voor het publiek en natuurlijk is er veel vuurwerk!

New Orleans

New Orleans staat bekend om de beste feestjes met de jaarwisseling. Bezoek Jackson Square voor de beste live muziek en vuurwerk, of kies juist voor de intiemere jazzclubs aan Frenchmen Street. Rond middernacht geniet je van een spetterende vuurwerkshow vanaf de Mississippi.

Budapest

In het karakteristieke Budapest vier je oud en nieuw op een van de pleinen, vergezeld door feestelijk volk en live optredens, waaronder op het Vörösmarty Square waar je van 30 december tot 1 januari terecht kunt voor live muziek. De drukte ontvlucht je in het Buda Castle waar speciale New Years Eve wijnproeverijen worden georganiseerd. De volgende dag eet je je kater weg met het traditionele kocsonys gerecht.   Heb jij oud en nieuw wel eens in het buitenland gevierd? Deel je ervaring met ons! _________________________________ Lees hier alle blogs van Jorinde!

Foto: Flickr - Scott Hudson

Reacties
Categorieën