Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Seks in de ruimte; kan dat?

1 min
Kan dat eigenlijk, seks in de ruimte? Hoe gaat dat, wat zijn de voordelen en nadelen? Voordat wij ons aanmelden voor een enkeltje Mars, wilden we dit natuurlijk haarfijn uitgezocht hebben! Dus here we go!

Gevolg van gewichtsloosheid op voortplantingsorganen

Kennen we de gekko's nog, die onlangs voor een experiment de ruimte ingestuurd zijn om vervolgens niet meer levend terug te keren? Het is nog niet bekend of de gekko's seks gehad hebben, maar ze hebben in ieder geval geen eieren geproduceerd. In het verleden is een vergelijkbaar onderzoek met fruitvliegjes gedaan, zij hebben het wel overleefd en hebben zich bovendien ook voortgeplant. Het onderzoek met de gekko's was niet zomaar natuurlijk. Men wilde onderzoeken wat het effect van langdurige blootstelling aan gewichtloosheid op de voortplantingsorganen zijn. Omdat we in de toekomst waarschijnlijk ruimtereizen maken die jaren en generaties gaan overbruggen, is het natuurlijk niet zo gek om dit alvast in kaart te brengen.

Masturberende astronauten

Maar los van de organen, wij willen weten of de seks überhaupt mogelijk is. Er zijn, voor zover wij weten, nog geen berichten van daadwerkelijke seks tussen astronauten, maar zou er wel ervaring zijn met masturbatie. Toch is dit niet eenvoudig. Bij gewichtloosheid gaat het bloed namelijk niet direct naar beneden, maar blijft het in plaats van bij de geslachtsorganen, rondom het hoofd en de borst hangen. Een erectie vasthouden is dus lastig.

Meer obstakels..

Naast het in stand houden van de erectie, is het lastig om je partner in de buurt te houden. Door het stoten zou je de ander zomaar een paar meter verder weg kunnen lanceren. Niet echt romantisch. Elkaar vastbinden krijgt hier een praktische invulling, bondage 2.0 haast noodzakelijk! Ook schijnen astronauten behoorlijk te zweten. Nou zijn wij niet zo vies van een beetje zweet, maar het zou zo erg zijn dat de gladheid de seks zou kunnen bemoeilijken. En als je bedenkt dat het moeilijk is om de erectie te behouden en dat je elkaar niet lanceert bij elke stoot, dan lijkt seks in de ruimte vooralsnog niet heel glamoureus. Kortom: Seks in je vertrouwde bedje is zo gek nog niet!  

Foto: Flickr - Sweetie187 Bron: Refinery29

Reacties
Categorieën