Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Originele stedentrips; Dag Parijs, hallo Sorrento!

2 min
Yes, de vakantieperiode is weer aangebroken! Heb jij nog geen vakantie in de planning staan? Laat je dan inspireren door de volgende romantische get-a-aways. Parijs en Londen kennen we ondertussen wel. Ontdek daarom deze pareltjes van steden en boek een last minute of plan alvast een leuk najaarstripje!

Istanbul; Turkije

In Istanbul vind je een mix van Aziatische en Europese invloeden die zich hebben samengesmolten tot een moderne stad van wereldformaat. Wat vind je er? In Istanbul zijn de opties nagenoeg eindeloos. Je kunt er uitgaan (Çalik, Orient Bar, Pasha), winkelen in bijvoorbeeld de Grote Bazaar en ontzettend veel cultuur opsnuiven. De Blauwe Moskee, Hagia Sofia (kerk van de wijsheid), de wijk van de waterpijp Tophane, Prinseneilanden en het Paleis van de Sultan (Topkapi Paleis) mag je niet missen!

Kristiansand; Noorwegen

Kristiansand ligt in het zuiden van Noorwegen en heeft je meer te bieden dan alleen de prachtige Noorse natuur. Wat vind je er? In ‘de hoofdstad van het zuiden’ ligt onder anderen de Dyreparken, een dierentuin en pretpark waar jaarlijks in juli het grote festival Quart plaatsvindt. Sowieso zijn er het hele jaar door verschillende festivals in Kristiansand die zeker een bezoekje waard zijn. Willen jullie een middagje winkelen? Hou dan de Kvadraturen(centrum), Markens (hoofdstraat), Skippergada (zijstraat) in het achterhoofd. Of neem een kijkje op de traditionele vismarkt of de markt in het oude Posebyen. Bezoek bovendien de Domkirke (één van de grootste kerken van Noorwegen) of één van de musea voor je culturele ontwikkeling. Houden jullie meer van sportieve activiteiten? Ga dan kajakken of duiken in de Noorse natuur bij Kristiansand!

Sevilla; Spanje

Sevilla wordt de belangrijkste Spaanse stad op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst genoemd en laten we de flamenco en tapas niet vergeten. Wat vind je er? Vanwege de rijke geschiedenis van Sevilla vind je nog heel wat Aziatische invloeden in bijvoorbeelden in de stadsparken en het Arabische badhuis Aire de Sevilla, waar een spa behandeling zeker aan te raden is. Terug naar de Spaanse cultuur. Sevilla is de stad waar de tapas is uitgevonden en waar de bekende flamenco dans het levenslicht zag. Bekijk een flamenco voorstelling in een restaurantje (in El Cento, het oude centrum) of boek een arrangement bij bijvoorbeeld Tablee el Arenal om vervolgens zelf wat dansjes neer te zetten in Aduana (de beste club van Sevilla). Één van de bekendste gebouwen van de stad is kathedraal Maria de la Sede en het 14e-eeuwse paleis Alcázar. Winkelen doe je in het overzichtelijke centrum en in de Joodse wijk Santa Cruz scoor je souvenirs voor het thuisfront.

Sorrento; Italië

Alle wegen leiden naar Sorrento! Vergeet Rome, in deze stad van de provincie Napels vind je een flinke dosis cultuur, zon en romantiek. Tel daar de Italiaanse keuken bij op (liefde gaat door de maag) en trek je conclusie! Wat kan je er zien? Bij het centrale plein Piazzo Tasso plof je neer op het terras van één van de vele pizzeria’s of koffiebarretjes, waarna je de nabijgelegen winkelstraten afstruint opzoek naar souvenirs. Loop van daaruit ook vooral door naar de havens Marina Grande en Marina Piccola. Vanwaar verschillende veerdiensten naar nabijgelegen must sees vertrekken. Bovendien kan je Pompeii en de Vesuvius eigenlijk niet aan je voorbij laten gaan als je in Sorrento bent.   _________________________________ Lees hier alle blogs van Jorinde!

Foto: Flickr - Scott Anderson

Reacties
Categorieën