Tussen de lakens
Tussen de lakens
2 min

Praten tijdens de seks: Deze 3 dingen moet je zeggen!

2 min
Als het op seks aan komt heeft iedereen wel zijn eigen wensen en voorkeuren. Daarom moet je lekker veel experimenteren en uitzoeken waar jullie behoeften liggen. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om een vrijpartij spannender en beter te maken, bijvoorbeeld door bepaalde dingen tegen elkaar te zeggen. Kortom; praten tijdens de seks. Doen jullie dat eigenlijk al? Zo pak je dat aan!

1. Zeg wat je voelt

Het is onmogelijk om tegelijkertijd bewust te zijn wat zich in je hoofd afspeelt (de gedachten die je hebt) en volledig te ervaren van wat er zich lichamelijk afspeelt. Dus hoe meer je gaat denken, hoe minder je kunt voelen. Daarom is het belangrijk om tijdens een vrijpartij al je rationele gedachten even helemaal achterwege te laten; welke boodschappen je nog moet doen, wat die collega tegen je zei, die irritatie tussen jou en je partner van die ochtend. Het gaat allemaal ten kosten van jouw genot, jouw sensatie. Ga daarom veel meer in je gevoel zitten en spreek dat ook uit naar de ander. Je zult merken dat het delen van je gevoelens ook helpt om beter verbinding te maken met je partner.

2. Zeg wat je wilt

Veel van ons hebben wel eens meegemaakt dat je sekspartner bepaalde dingen bij je doet, waar jij niet opgewonden van raakt of die jij liever anders zou zien. Sterker nog, zelfs in vaste relaties is dit heel vaak nog regelmatig aan de orde.Het vertellen aan je partner wat jij wilt, kan soms best lastig zijn. Toch is het voor je partner onmogelijk om in te schatten wat hij wel of juist niet moet doen als jij dat niet aangeeft. Stel je eens voor dat je partner precies zou doen waar jij helemaal van in extase raakt, dan is dat toch geweldig?! Om dat te bereiken moeten jullie samen de zoektocht aangaan en die begint bij de ander van gerichte feedback te voorzien. Houd het niet vaag in de hoop dat hij de hint begrijpt, maar geef duidelijk aan wat jij wilt: 'Iets meer naar links, een beetje sneller, langzamer, ga door met deze beweging, neem hier nog wat langer de tijd voor'. Je kunt hem ook vragen specifieke handelingen te verrichten zoals bijvoorbeeld: Kun je mijn borsten masseren, ietsje zachter en ga daarbij eens met je nagels over mijn tepels. Ja lekker, ga zo door. Voor de ander is het alleen maar fijn om te weten wat jij lekker vindt en hij vindt het natuurlijk geweldig om jou zo te zien genieten. Dus go for it!

3. Stel vragen

Andersom is het net zo belangrijk om je partner gerichte vragen te stellen, zodat je ook weet wat hij prettig vindt. It takes two to tango. Hoe leuk zou het zijn als je weet dat jij de ander niet alleen naar een hoogtepunt kan brengen, maar ook even volledig kan verrassen of in extase kan brengen?! Vaak werkt dat alleen goed als je weet wat je partner écht lekker vindt. We kunnen het meestal wel globaal inschatten, maar de specifieke kennis blijft een beetje in het midden. Je kunt vragen stellen als: Wil je dat ik mijn hand sneller over je penis beweeg? Of juist langzamer? En als ik aan je ballen zit, vind je dat lekker? Harder of zachter? Praten tijdens de seks is oh zo belangrijk en je zult zien dat jullie het daardoor steeds leuker gaan krijgen. Bespreken jullie al je wensen tijdens een vrijpartij?
Reacties
Categorieën