Happy singles
Happy singles
1 min

Pien: Vrijgezellenleven is een dagtaak

1 min
Het vrijgezellenleven is een soort accountmanagement. Wie zie je wanneer, wat zeg je tegen wie, wie geef je prioriteit; ik heb er een dagtaak aan.

Mark

Mark en ik hebben inmiddels een whatsapprelatie. Online delen we lief en leed, maar we wachten allebei af totdat de ander een date voorstelt. Twee helden op sokken. Na een vrijdagavond volgeappt te hebben, stelt hij nog wel zijdelings voor om een ijsje te komen eten. Maar ik vind hem te leuk voor een bootie call en besluit na mijn vakantie werk van hem te maken. Nu hopen dat hij wacht.

Patser

Lowlands. Ik zit het zand uit mijn tenen te poeren als ik recht in de ogen kijk van een look-a-like van mijn ex. Mijn zus denkt hetzelfde en zegt het hardop. Ik vul aan dat hij wel de knappe versie is en ja hoor, de schat smelt. Ik voel me een gevorderde player. Ik volg zijn volle lippen waar zinnen uitstromen over bands die hij gezien heeft. Dat boeit me niet, ik word veel blijer van zijn vraag om samen een baco te gaan drinken. Op weg naar de bar vertelt hij dat hij zelfstandig ondernemer is. Vaak betekent dat hetzelfde als ‘in between jobs’ of ‘een sabbatical’ dus ik vraag met sceptische toon wat hij dan zoal doet. ‘Op dit moment verhuur ik mezelf als traffic manager bij een marketingproject van de gemeente Amsterdam.’ Oh, denk ik, koerier bij de gemeente, zeg dat dan. Als hij vervolgens een bierblikkoeler van de grond raapt en zegt ‘deze bewaar ik voor op mijn boot’, zeg ik dat ik naar de wc moet en kom ik nooit meer terug. Wat een patser.

"Geil koppie"

De inhoud van mijn inbox op de Amsterdamse datingsite puilt inmiddels uit. Van een voorzichtige wederzijdse interesse, tot een soort nieuwe vriendschap tot een iemand die me op opmerkelijke wijze probeert het hof te maken. Hij: ‘Geil koppie.’ Ik: ‘Pardon?’ Hij: ‘Geil koppie.’ Ik: ‘Heb jij succes met zulke teksten?’ Hij: ‘Je bent de eerste die reageert dus bij jou wel!’ Ik vind dat laatste best grappig, maar druip toch af. Die foute openingszin kan hij met geen mogelijkheid meer goed maken. Nu eerst op vakantie, mijn out of office aan op whatsapp en daarna de boel eens reorganiseren.

xxx Pien

 

Foto: Shutterstock - Mik Lav

Reacties
Categorieën