Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

True story: Paaldansen

1 min
Daar stond ik dan. Naakt. Niet letterlijk, maar figuurlijk. De zilveren palen stonden aan de grond genageld en leken me uit te lachen. Uit te dagen. Daar ging ik dan.. paaldansen.

Hotpants

Een vriendin heeft mij deze proefles cadeau gedaan, geheel onder het mom 'nu kan het nog'. We zijn jong en flexibel genoeg om ons aan de paal omhoog te hijsen. Flexibel? Ahum. Er was ons gevraagd om hotpants aan te doen, maar die heb ik nog voor aankomst stellig verwisseld voor een lange sportbroek. De groep varieerde van ervaren danseressen tot een aantal beginners, waaronder wij. Gelukkig. Niet de enige! We begonnen wat giebelig en ongemakkelijk, maar na 30 sit-ups, 20 keer opdrukken, een body-shape warming up en rek- en strekoefeningen verging het lachen ons wel. We waren klaargestoomd en lekker warm.

De paal in

Nu ging het echt gebeuren. We moesten de paal in. We begonnen met een makkelijke oefening, een slinger maken rond de paal waarbij 1 been veilig op de grond mocht blijven staan. Kijk, dat vind ik dan weer prettig. Al gauw mochten we verder met de brandweerman (inderdaad, als een brandweerman rond de paal naar beneden glijden). Het ging best goed en we hadden de smaak te pakken. Na een aantal oefeningen gedaan te hebben, hingen we zelfs aan het einde van de les al op de kop aan de paal! Het ziet er heel eenvoudig uit als je de gevorderde meiden als volleerde 'Janes' naar beneden ziet glijden, maar niets is wat het lijkt! Voor paaldansen moet je vooral heel sterk en sportief zijn en deze les had weinig te maken met sensuele dansjes of blikken. Een lesje paaldansen is een echte work-out en erg leuk om een keer gedaan te hebben. De spanning die ik vooraf voelde is overbodig en iedereen doet het op zijn eigen niveau. Dus ladies, probeer het een keertje. Hup, de paal in!

Filmpje, hoe het wél moet

Foto: Shutterstock - Lana K

Reacties
Categorieën