Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Herfstuitjes met vriend of date; 10 ideeën!

2 min
Jep, de herfst is officieel ingetreden. De weelderige rokken worden met tegenzin ingewisseld voor wollen vesten en dikke shawls en de witte biertjes voor warme chocolademelk. Even nonchalant op het terras hangen met je date of partner zit er nu niet meer bij. Maar niet getreurd, wij helpen je de herfst door met deze 10 toffe herfstuitjes!

1. Museum of expositie

Samen naar een museum of expositie gaan, is hartstikke leuk. Wij zijn gek op het Foam museum, de World Press tentoonstellingen en het Rijksmuseum staat nog altijd op de bucketlist. Maar kijk natuurlijk wat er bij jullie in de buurt te doen is, er is vast iets wat aansluit op jullie interesses!

2. Appels plukken en appeltaart bakken

Dit is hét seizoen om appels te plukken! Dus zoek een appelboom op in de tuin van de buurman of je altijd gezellige achteroom, pluk de mooie exemplaren en bak samen een heerlijke appeltaart of appelcake! Hoe romantisch!

3. Oktoberfest

Hoe hilarisch is het om een keer het Oktoberfest bij te wonen?! Misschien is het met een date een beetje heftig, maar met je vriend kan het zeker een enerverend tripje worden!

4. Vliegeren

Jaaaa... hoe leuk is vliegeren! Het staat hoog op onze bucketlist dus wij willen dat dit jaar ook gaan afvinken. Koop een vlieger en ga samen naar het strand. De vlieger gewoon één keertje met succes laten wapperen en daarna warme choco in een knusse strandtent!

5. Filmnight

Menig date wordt ingevuld met het kijken van een filmpje. Maar pak het deze keer goed aan en bouw een compleet fort op de grond met mattrassen, kussens, kerstverlichting en een picknick! Wedden dat jij 1-0 voorstaat?!

6. Shoppen

Wil je een leuk dagje maken, dan is shop-till-you-drop misschien niet helemaal het goede thema. De meeste mannen zijn daar niet dol op. Maar het is wel leuk om samen naar iets specifieks op zoek te gaan zoals bijvoorbeeld een muts, cadeau voor je zusje of een tof kookboek. Zo kunnen jullie een beetje door de stad slenteren met een missie.

7. Bierproeverij

Drink jij ook bier? Dan is het echt leuk om samen biertjes te gaan proeven. Dit kun je georganiseerd doen of door bijvoorbeeld in een donkerbruin café zelf diverse speciaal biertjes te bestellen. Zo heb jij in no-time zijn credits!

8. Bibliotheek met uitzicht over Amsterdam

Een dagje Amsterdam is altijd geslaagd! Begin de dag met een trip naar de openbare bibliotheek (vlakbij centraal station). De moderne architectuur en het uitzicht vanaf de zevende verdieping over de hele stad zijn zeker een bezoekje waard. En... het is gratuit!

9. Schaatsen

Hebben jullie zin om iets actiefs te doen? Ga dan samen een rondje schaatsen op een indoorbaan of op één van de pop-up banen die strakjes weer in de grote steden te zien zijn. Cute!

10. Met stokjes eten

De herfst is een ideaal seizoen om lekker lang te tafelen. Dus waarom niet eens iets nieuws proberen?! Ga naar een gezellig en goed Thais, Vietnamees of Chinees restaurant en probeer allebei eens om met stokjes te eten. Zo weet je zeker dat je lang aan tafel zit ;)  

Foto: Flickr - Leo Hidalgo

Reacties
Categorieën