Happy singles
Happy singles
1 min

Datiquette; de do's en don'ts tijdens een date!

1 min
Omgangsvormen kennen we allemaal wel. Maar hoe ga je met elkaar om als je op date bent? Tijdens een date, en zeker tijdens een eerste date, wil je je van je beste kant laten zien. Je wilt aardig, spontaan en respectvol overkomen. Welke datiquette zijn belangrijk aan het begin van een date?

1 Kies een goede locatie uit

Spreek af op een makkelijk bereikbare, openbare locatie. Kies dan voor een plek waar jij jezelf prettig bij voelt maar ook waar jouw date zich prettig bij voelt. Denk bijvoorbeeld aan een hippe bar, een bruin café, een culturele gelegenheid of een biologisch lunchcafeetje. Als je iets actiefs wilt gaan doen, denk dan aan een stadswandeling, bowlen, trampolinespringen of schaatsen.

2 Kom op tijd

Op tijd komen, is belangrijk. Zeker bij een date want het is onbeleefd om je date alleen te laten wachten in een café of restaurant. Ook kan het wachten op je date zorgen voor extra zenuwen. Als je toch te laat komt, bel hem of haar even of stuur een bericht.

3 Een hand of drie zoenen?

Een eerste kennismaking is toch altijd ietwat ongemakkelijk. En waar kies je dan voor? Met je hand uitsteken, zit je altijd goed. Maar doe vooral waar je je goed bij voelt. Vind je de ander leuk en de kennismaking voelt goed, kun je natuurlijk ook kiezen voor drie zoenen.

4. Be your best self

Iedereen wil zijn of haar beste kant laten zien, zeker tijdens een eerste date. Dit doe je onder andere door enthousiast en positief te zijn. Maar ook door oprecht interesse te tonen. Klagen op een eerste date is not-done. Veel mensen zitten niet te wachten op een klaagzang. Being your best self is ook je op je gemak voelen, rust uitstralen en respectvol te zijn. Ontspan en laat jouw beste kanten stralen.

5 Kleding, hygiëne & houding

Je bent meer ontspannen als je kleding draagt waar je je gemakkelijk in voelt. Dat wil niet zeggen dat je een joggingbroek of een (te) oude spijkerbroek kunt dragen. Maar een drie-deling-pak is misschien wat overdreven en te schaars gekleed gaan, wordt niet altijd gewaardeerd. Vergeet een goede hygiëne niet; voorkom een slechte adem en lichaamsgeur. En als laatste: neem, tijdens een date, een open en rechte houding aan. Dit vergroot je zelfvertrouwen enorm en het laat zien dat je geïnteresseerd bent.

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën