Sparkling couples
Sparkling couples
0 min

Een goed huwelijk? Dit is het geheim!

0 min
Wil jij je relatie sterk en succesvol houden? Dan zijn er natuurlijk een tal van eigenschappen die daarvoor nodig zijn. Maar onderzoek heeft nog een nieuw geheim ingrediënten aangetoond. Benieuwd wat dat is, lees dan even verder!

Geheim ingrediënt

Waar de meeste van denken dat het om goede communicatie, samen lachen of frequente seks gaat, heeft blijkbaar het mis. Althans, het is ongetwijfeld erg belangrijk, maar de nieuwste ontdekking van een goede relatie zal je waarschijnlijk verbazen. Het geheim van een goed huwelijk blijkt namelijk 'samen dronken worden' te zijn. Say what?!

Getrouwde koppels

Het onderzoek is uitgevoerd onder 2.767 Amerikaaanse getrouwde koppels, die ouder waren dan 50 jaar. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat echtparen die een gelijkwaardige drinkgewoonte hebben, gelukkiger zijn dan degene die dat niet hebben. De onderzoeker trok te conclusie dat koppels die geregeld activiteiten samen doen, sowieso een betere relatie hebben. Het zou ook zo kunnen zijn dat echtparen die meer vrije tijd samen hebben, eerder een wijntje open trekken. Het 'gelukkig zijn' kan dan ook door de hoeveelheid vrije tijd komen, zonder dat het drinken daar perse van invloed op is. Dus dat vergt nog wat extra onderzoek. Maar, met de kennis die we nu hebben, genieten wij ondertussen nog even van een lekker wijntje 's avonds. Cheers!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën