Tussen de lakens
Tussen de lakens
0 min

Waarom hebben mannen tepels?

0 min
Best apart eigenlijk, dat mannen tepels hebben. Want borstvoeding geven.. ho maar. Waarom zitten ze er dan? Wij gingen op zoek en vonden onderstaand antwoord.

Mannen en hun tepels nader verklaard

Om de vraag te beantwoorden waarom mannen tepels hebben, moeten we de biologie induiken. Om het goed uit te leggen gaan we zelfs helemaal terug naar het moment van de bevruchting. Zodra er een bevruchting plaatsvindt, wordt vrijwel direct bepaald of het een jongen of meisje gaat worden. Ondanks dat een percentage van de embryo's zal uitgroeien tot het mannelijk geslacht, ontwikkelt elke embryo zich in de eerste weken als vrouw. Dit is ook de reden dat de tepels bij elke foetus aangemaakt wordt, ondanks het geslacht. Dit gebeurt in de derde week van de bevruchting. In een later stadium worden alle andere seksekenmerken ontwikkeld -zoals onder andere de penis en de vagina- en daarmee zal de man zich onderscheiden van het vrouwelijk uiterlijk. De tepels zitten er dan al, alleen zullen deze zich niet verder door ontwikkelen.

Moewhaha... dit is de uitleg van mensen op straat!

Aan de hand van de biologie hebben wij een antwoord gekregen op deze interessante vraag. Degene die deze uitleg niet hadden, verklaarde het op de volgende manieren. Erg grappig!

Foto: Flickr - Marcsiegert Filmpje: YouTube

Reacties
Categorieën