Sparkling couples
Sparkling couples
0 min

Onderzoek toont aan: Anderen minder aantrekkelijk als je verliefd bent

0 min
Recentelijk is er wel een hele leuke publicatie gekomen naar aanleiding van een onderzoek over verliefd zijn. En daar zijn wij natuurlijk dol op!

Monogamie

In dit onderzoek heeft men de relatie tussen verliefd zijn en de aantrekkingskracht richting anderen onderzocht. En wat bleek? Zodra je verliefd bent op iemand, ga je de aantrekkingskracht van anderen onbewust downgraden. Hierdoor vind je andere mensen dus minder aantrekkelijk. Dit zou mogelijk een natuurlijke reactie kunnen zijn, om je eigen relatie goed te houden. Zo werkt de monogamie dus blijkbaar, aldus dit onderzoek.

Goede relatie doet wonderen!

Het resultaat werd aangetoond door de aantrekkelijkheid van personen te laten beoordelen door singles én aan mensen die een relatie hebben. Wat bleek, degene die in een relatie zaten vonden deze personen minder aantrekkelijk. Dit resultaat werd zeker bevestigd bij de mensen die hun eigen relatie als 'goed' bestempelden. Bij koppels die vonden dat ze geen goede relatie hadden, werd juist het omgekeerde aangetoond. Kortom, zorg dat je relatie goed blijft en je weet zeker dat de ander een oogje op je blijft hebben!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën