Happy singles
Happy singles
1 min

Wat de film Gravity ons bracht - drie levenslessen!

1 min
Picture this: Je zit in de ruimte. Met George Clooney. 'Daar teken ik voor!' zul je denken, totdat de kans van overleven minimaal is. Jep, we hebben het over de film Gravity. De techniek, de productiekosten, de beleving, het verhaal en de acteurs zorgde ervoor dat dit dé film van 2013 was. Maar hebben we er ook wat van opgestoken? Deze drie wijze lessen hebben wij er in ieder geval uitgepikt!

1. Face the rain

Halverwege de film staat Bullock op een T-splitsing. Ondanks dat ze op het punt staat te sterven in de ruimte, kiest ze ervoor om de knop om te zetten en keihard te vechten. En zo is het ook in het echte leven. Hoewel je het leven niet kunt regisseren en ieder op z'n tijd zware periodes moet doorstaan, is het belangrijk om je hoofd omhoog te houden. Schuil niet voor de regen maar face it. Je zult zien dat een positieve instelling en een vechtersmentaliteit je ver zullen brengen. "Vecht voor dingen die je kunt veranderen en deal met de rest"

2. Liefde kan uit onverwachte hoek komen

Ondanks dat de hoofdrolspelers Clooney en Bullock in de film niet verliefd op elkaar waren, besloot Clooney zichzelf los te koppelen van de shuttle zodat Bullock kon overleven. Hoe surrealistisch het ook is, toch zit er een diepere boodschap in verscholen. Soms zullen mensen uit onverwachte hoek voor je opstaan, je steunen, precies de goede dingen zeggen en voor je opkomen. Precies op dat moment dat jij ze nodig hebt. Versterking of een schouder uit onverwachte hoek kan soms dubbel zo fijn zijn, juist omdat je het niet verwacht. Sta hier eens bij stil en bedenk of je en wanneer jij ook zo'n 'onverwachte schouder' voor iemand kunt zijn.

3. Zorg voor een ongecensureerd verhaal

In de film zit Bullock in een heftig complot. Eentje die je na afloop nauwelijks kunt navertellen, maar er gegarandeerd voor zorgt dat je vriendinnen of die blind-date aan je lippen hangen. Zelf zul je ook vast wel eens op vakantie, in het openbaar vervoer of tijdens een avond uit een bizar verhaal meegemaakt hebben. Een, wat wij noemen, 'moet je horen-verhaal'. Polijst dat verhaal en zorg ervoor dat je er een ongecensureerde en spannende versie van paraat hebt. Het leven is sowieso een bumpy ride, dus beter hou je er een goed verhaal aan over!  

Film nog niet gezien?

 

Foto: Shutterstock - Kiselev Andrey Valerevich

Reacties
Categorieën